Dursun ERKILIÇ

Ankara Kent Konseyi heyeti, yerel seçimler sonrası işbaşı yapan yeni belediye başkanlarını ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaretini sürdürüyor.

POLATLIDAKİ ZİYARET TRAFİĞİ…

Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz Başkanlığındaki AKK heyeti, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ve Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya’yı ziyaret etti.

AKK HEYETİNE TEŞEKKÜR EDİLDİ

Polatlı Ticaret Odası, resmi sosyal medya hesabından ziyareti duyururken, “Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve ekibine odamıza yapmış olduklarını nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

"Filifyonka" tiyatro oyunu 10. Uluslararası Ankara Kukla Festivali'nde "Filifyonka" tiyatro oyunu 10. Uluslararası Ankara Kukla Festivali'nde

Ankara Kent Konseyi Başkanı Yılmaz ve beraberindekilerin Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’yı ziyaretinde karşılıklı iyi dilekler ve iş birliği alanları dile getirildi.

Ziyarette Yılmaz’a aralarında Başkan Yardımcısı Dr. Süleyman Basa’nın da bulunduğu Yönetim Kurulu Üyeleri ve Çalışma Grupları eşlik etti.

TURİZM ALANINDA İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK

Yılmaz ve ekibi, hazırladıkları istatistik çalışmaları ve önerileri Başkan Yıldızkaya ile paylaştı.

Polatlı’nın iki büyük tarihi değeri olan Sakarya Meydan Muharebesi Alanları ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Gordion’un tanıtımı ve turizme kazandırılması konusunda iş birliği yapılacak.

 

YILDIZKAYA’NIN DEĞERLENDİRMESİ

Toplantının sonunda, tarih turizmi konusunda yapılacak projelerin detayları ve iş birliği alanları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ankara Kent Konseyi Başkanı Sayın Halil İbrahim Yılmaz, Değerli Yönetim Kurulu Üyeleri ve Çalışma Grupları ile bölgemizde tarih turizmi alanındaki gelişmeler, kendilerinin hazırladığı kıymetli istatistik çalışmaları ve değerli önerileri hususunda istişarelerde bulunduk. Polatlı’mızın iki büyük tarihi değeri olan; Sakarya Meydan Muharebesi Alanları ve UNESCO Dünya Mirası Gordion’un tüm dünyaya tanıtımı konusunda iş birliği içerisinde önemli projelere imza atmaya devam edeceğiz. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.”

Muhabir: Dursun Erkılıç