Ekonomi

Samsun’da Ekmeğe Gizli Zam: 250 Gram Ekmek 200 Grama Düştü, Fiyat Aynı Kaldı

Samsun’da ekmek fiyatlarına yapılan son zamla birlikte, 250 gramı 10 TL’den satılan ekmek 200 gram olarak satışa sunulacak. Vatandaşlar, ekmeğin gramajının düşürülmesini "gizli zam" olarak değerlendirerek tepki gösterdi.

Abone Ol

Samsun’da ekmek fiyatları, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı (SESOB) ve Samsun Fırıncılar Odası’nın kararıyla değişti. 21 Ağustos’tan itibaren yürürlüğe girecek yeni tarifeyle, 250 gramı 10 TL’den satılan ekmek 200 gram olarak satışa sunulacak. Bu değişiklik, ekmeğe yapılan "gizli zam" olarak değerlendiriliyor.

Vatandaşlar Tepkili

Vatandaşlar, ekmeğe uygulanan zamma tepki göstererek, günlük ekmek tüketimlerinin artacağını belirtti. Memleketi Samsun’a dönen Recep Epik, “Bursa’dan Samsun’a yeni geldim. Bursa’da ekmek daha uygun. Samsun’da ekmek çok pahalı. Ekmek fiyatlarına zam yapılması yanlış. 1 ekmek en fazla 7 TL olmalı” dedi.

Murat Eş, “Asgari ücrette zam olmadan ekmeğe zam yapılmasını doğru bulmuyorum. Ekmek yetmiyordu, gramajı düşürüldü. Günde 3 ekmek alıyorduk, bu zammın ardından 5 ekmek almak zorunda kalacağız” diye konuştu.

Oktay Hoşgül, ekmeğe yapılan bu düzenlemenin gizli zam olduğunu vurgulayarak, “Gizli zamlar artık alıştığımız bir durum. Günde 3-4 ekmek yiyorduk. Şimdi 4 ekmek yetmez, 6 ekmek alacağız” dedi.

Selma Çalışır, “Kalabalık ailelerin mağdur olacağını düşünüyorum. Fırıncıların giderleri fazla, fakat ekmek fiyatları gerçekten yüksek. Manavgat’ta da ekmek 10 TL ama gramajı düşürülen ekmek burada da aynı fiyattan satılacak” ifadelerini kullandı.

Fırıncılardan Açıklama

Fırıncı Dursun Şahin, “Un ve odun fiyatlarının artması nedeniyle maliyetler yükseldi. Bu yüzden ekmek fiyatlarına zam yapmak zorunda kaldık. Vatandaşlar genelde fırıncılara tepki gösteriyor ama diğer maliyet artışlarına tepki göstermiyorlar” dedi.

Yeni tarifeyle ekmeğin gramajı 50 gram azalmışken, fiyatı 10 TL’de sabit kalacak. Zamlı tarife 21 Ağustos’tan itibaren uygulanmaya başlayacak.