İddialara göre, İbrahim Y. adındaki sanık, Aleyna Tilki'nin yalnızca yetkililerin erişebileceği kişisel bilgilerini ele geçirdi. Bu bilgiler arasında ünlü şarkıcının ev adresi ve nüfus kaydı gibi önemli veriler bulunuyordu. Sanığın, bu bilgileri Aleyna Tilki’nin babası ve asistanına ulaşıp yaymakla tehdit ettiği, ardından sosyal medya platformlarında bu bilgileri paylaştığı öne sürüldü. Bu gelişmelerin ardından Tilki'nin şikayeti üzerine İbrahim Y. hakkında "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" suçlamasıyla dava açıldı. Sanık için 4 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Şebekenin ilaçları çamaşır makinesine sakladığı öğrenildi Şebekenin ilaçları çamaşır makinesine sakladığı öğrenildi

Mahkemede Son Gelişmeler

Oğuzhan Uysal’ın haberine göre, Anadolu 73. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaya Aleyna Tilki katılmadı. Sanık İ.Y.'nin avukatı, önceki duruşmada da tanık olarak çağrılan Aleyna Tilki ve babasının bulunmadığını belirterek zorla getirilme talebinde bulundu. Mahkeme, bu talebi değerlendirerek Tilki'nin bir sonraki duruşmada zorla getirilmesine karar verdi.

Sanığın İfadesindeki Çelişkiler

İbrahim Y., soruşturma aşamasında verdiği ifadede, kişisel bilgilerin yayıldığı hesaba sahip olduğunu ancak hesabının çalındığını iddia etmişti. Mahkemede ise farklı bir ifade veren İbrahim Y., suçlamaları kabul etmedi. Sanık, "Aleyna Tilki'nin bilgilerinin çalındığını öğrendim. Yardımcı olmak amacıyla önce kendisine, ardından babasına ve asistanına ulaştım. Amacım sadece yardımcı olmaktı" şeklinde bir savunma yaptı. Hakim, ifadeler arasındaki çelişkiyi sorduğunda ise sanık, son verdiği ifadenin doğru olduğunu belirtti.

Tanıklar Dinlenecek

Mahkeme, bir sonraki duruşmada Aleyna Tilki’nin zorla getirilmesi kararının yanı sıra, Tilki’nin babası ve asistanının da tanık olarak dinlenmesine hükmetti. Mahkemenin bir sonraki celsede kararın nasıl ilerleyeceği merakla bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi