Sağlık Bakanlığı'ndan Sıla'nın ölümüne ilişkin açıklama: "Adalet yerini bulacak" Sağlık Bakanlığı'ndan Sıla'nın ölümüne ilişkin açıklama: "Adalet yerini bulacak"

28 Temmuz Pazar günü Kısırkaya Plajı'nda yaşanan olayda, jandarma ve cankurtaranların uyarılarına rağmen plaj sınırlarının dışında denize giren Mehmet Harun Yağmur ve arkadaşı boğulma tehlikesi geçirdi. Çevredeki vatandaşların durumu fark edip cankurtaranlara haber vermesiyle, olay yerine gelen ekipler önce Yağmur'un arkadaşını, ardından ise Yağmur'u sudan çıkardı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Yağmur, Seyrantepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Yaşam Mücadelesini Kaybetti

Hastanenin yoğun bakım ünitesinde 6 gün boyunca yaşam mücadelesi veren 15 yaşındaki Mehmet Harun Yağmur, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Yağmur'un cenazesi, Zeytinburnu Millet Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere memleketi Şırnak’a götürüldü.

Tehlikeli Bölge Uyarısı

Mehmet Harun Yağmur’u denizden çıkaran cankurtaran Yusuf Şimşek, bölgenin tehlikelerine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Olayın yaşandığı bölge, plajın en tehlikeli bölgesidir. Rip akıntısının olduğu bu yerde sürekli boğulma vakaları yaşanıyor. Bu nedenle jandarma ekipleriyle sürekli uyarılarda bulunuyoruz. Ancak maalesef gençlerimiz uyarıları dikkate almadan denize giriyorlar. Mehmet Harun Yağmur ve arkadaşı da bu tehlikeli bölgede boğulma tehlikesi geçirdi. Harun, sudan daha geç çıkarıldığı için maalesef hayatını kaybetti.”

Kaynak: İHA