Fenerbahçe, Jose Mourinho yönetiminde liderlik koltuğunu ele geçirmek için sahaya çıkarken, Okan Buruk’un öğrencileri ise deplasmanda galibiyet alarak zirvedeki yerlerini sağlamlaştırmayı hedefliyor.

Sabrı taştı... Real Madrid'de Arda Güler krizi! Genç Yıldız kulüpten ayrılıyor mu? Sabrı taştı... Real Madrid'de Arda Güler krizi! Genç Yıldız kulüpten ayrılıyor mu?

GALATASARAY VE FENERBAHÇE'NİN TARİHİ

Geçtiğimiz sezon, Ülker Stadyumu'nda oynanan karşılaşma 0-0 berabere sonuçlanmış, Galatasaray’ın ev sahipliğindeki maçta ise Fenerbahçe, 10 kişi kalmasına rağmen 1-0 galip gelmişti. Tarihî rekabetin istatistiklerine bakıldığında, Fenerbahçe son 7 Kadıköy derbisinin yalnızca birini kaybetmiş, üç galibiyet elde etmişti.

115 YILLIK REKABETİN 401. KARŞILAŞMASI OLACAK

Bu derbi, iki takım arasındaki 115 yıllık rekabetin 401. karşılaşması olacak. Fenerbahçe, geride kalan 400 maçtan 149’unu kazanırken, Galatasaray 128 galibiyetle rakibinin peşinden geliyor. Ayrıca, 123 maçta taraflar eşitliği bozamadı.

KADRODA EKSİK VAR

Galatasaray, Florya Metin Oktay Tesisleri’nden ayrılan Yusuf Demir ve tedavi sürecinde olan Hakim Ziyech'in yokluğunda mücadele edecek. Fenerbahçe ise sahasında güçlü bir kadro ile mücadele etmeyi planlıyor.

İŞTE MUHTEMEL 11'LER 

Fenerbahçe; Livakovic, Mert, Djiku, Çağlar, Oosterwolde, İsmail, Fred, Szymanski, Tadic, Maximin, Dzeko.
Galatasaray; Muslera, Sanchez, Abdülkerim, Jakops, Kaan, Torreira, Berkan, Sara, Barış Alper, Sallai, Osimhen.

Muhabir: Haber Bülteni