Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı? Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı?

Eski milli güreşçi Selçuk Çebi, düzenlediği basın toplantısında Türkiye Güreş Federasyonunun olağan genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Peki, Selçuk Çebi kimdir? İşte, merak edilen ayrıntılar…

SELÇUK ÇEBİ KİMDİR?

Selçuk Çebi, 1982 yılında Trabzon'un Araklı ilçesinde doğmuş, Türk grekoromen güreşinin en önemli isimlerinden biri olarak anılmaktadır. Güreş kariyerine 1994 yılında, Araklı İmam Hatip Lisesi'nde eğitim alırken, emekli memur olan babası Hasan Çebi'nin teşvikiyle başlamıştır. Çebi, 7 kardeşten profesyonel olarak sporla ilgilenen tek kişi olarak, Türk spor tarihine önemli başarılar kazandırmıştır.

EĞİTİM VE SPOR KARİYERİ

Selçuk Çebi, güreş kariyerinin yanı sıra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu'ndan mezun olmuştur. Trabzon Belediyespor ve Çaykur kulüplerinde spor yaşantısını sürdüren Çebi, İstanbul Büyükşehir Belediyespor adına mindere çıkmış olsa da antrenörü Mustafa Şahin ile Trabzon’da çalışmalarına devam etmiştir.

SELÇUK ÇEBİ EVLİ Mİ?

Kübra Çebi ile evli olan Selçuk Çebi'nin Yusuf adında bir oğlu vardır.

ULUSLARARASI BAŞARILARI

Selçuk Çebi'nin uluslararası arenadaki ilk büyük başarılarından biri, 2005 yılında İspanya'nın Almería kentinde düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda 66 kg grekoromen kategorisinde kazandığı altın madalya oldu. Aynı yıl İzmir'de düzenlenen 2005 Yaz Üniversite Oyunları'nda da altın madalya kazanarak güreş kariyerindeki yükselişini sürdürdü.

2009 yılında Danimarka'nın Herning kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda 74 kg kategorisinde dünya şampiyonu olarak Türkiye'ye büyük bir gurur yaşattı. Aynı yıl Vilnüs'te gerçekleştirilen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ise Avrupa üçüncüsü oldu.

Selçuk Çebi, 2010 yılında Moskova'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda ikinci kez dünya şampiyonluğuna ulaşarak kariyerini taçlandırdı. 2015 yılında Las Vegas'ta düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda ise 80 kg'da şampiyon olarak üçüncü kez dünya şampiyonluğunu elde etti.

SİYASİ HAYATI

Selçuk Çebi 2015 milletvekili seçimleri öncesinde aynı yılın Şubat ayında Gençlik ve Spor Bakanlığındaki müşavirlik görevinden istifa etti

Muhabir: Haber Bülteni