Darbe günü önemli rol oynayan Semih Terzi'nin özel hayatı merak edildi. Peki, Semih Terzi neden öldü? Semih Terzi kimdir?

SEMİH TERZİ KİMDİR?

Semih Terzi, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişiminde önemli bir rol oynayan isimlerden biridir. 1989 yılında Kara Harp Okulu'ndan mezun olan Terzi, 2009 yılında albay rütbesine terfi etti. 2014 yılında ise istihkam kurmay albayı olarak Yüksek Askeri Şura kararıyla tuğgeneral unvanını aldı.

SEMİH TERZİ VE DARBE GÜNÜ

15 Temmuz darbe girişimi sırasında saat 00:00 sularında, 40 özel kuvvetler mensubuyla kargo uçağıyla Ankara’daki Akıncılar Üssü’ne indi. Ardından helikopterle Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Karargahı'na geçti. Semih Terzi, 02:00 civarında, Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın emriyle Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir tarafından vurularak öldürüldü.

SEMİH TERZİ'NİN CENAZESİ KENDİ EVLERİNİN BAHÇESİNDE

Semih Terzi’nin cenazesi, Erzincan'a gönderildi. Ancak Erzincan Belediyesi, Semih Terzi’nin "hain" olduğunu belirterek cenazenin burada gömülmesini reddetti. Bu red cevabının ardından Terzi'nin ailesi, cenazeyi kendi bahçelerine defnetti.

Faruk Zabcı kimdir? Faruk Zabcı kimdir?

Semih Terzi, 15 Temmuz darbe girişiminde önemli bir figür olarak tarihe geçti ve onun ölümü, darbe sürecindeki kritik anlardan biri olarak kayıtlara geçti.

Muhabir: Haber Bülteni