Sağlık

Şerefkilokçhisar’da doktor sevinci

Sağlık Bakanlığı’nın 2024 yılı 2. dönem ilk defa ve yeniden atama kuraları sonrası ilçeye 6 farklı branşta toplam 7 doktor atandı.

Abone Ol

Şereflikoçhisar Devlet Hastanesi, yıllardır süregelen doktor eksikliği sorununu sonunda çözüme kavuşturuyor. Sağlık Bakanlığı’nın 2024 yılı 2. dönem ilk defa ve yeniden atama kuraları sonrası ilçeye 6 farklı branşta toplam 7 doktor atandı. Bu atamalarla birlikte Şereflikoçhisar Devlet Hastanesi'nde artık eksik kadro kalmamış oldu ve vatandaşların uzun zamandır yaşadığı sağlık sorunları büyük ölçüde giderilecek.

Şereflikoçhisar, yıllardır doktor eksikliği nedeniyle sık sık sağlık hizmetlerinde aksaklıklar yaşıyordu. Vatandaşlar, çeşitli branşlarda doktor bulamama, tedavi için büyük şehirlere gitme zorunluluğu gibi sorunlarla karşı karşıya kalıyordu.

Bu sorun, özellikle ilçenin kırsal bir bölgede bulunması ve sınırlı sağlık hizmetlerine erişim imkanı olması nedeniyle halk arasında ciddi tepkilere neden oluyordu. Ancak, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan atamalarla bu sorun büyük ölçüde çözüme kavuşacak.

Atamaların ardından hastaneye 2 tabip, 1 fizik tedavi ve rehabilitasyon (FTR) uzmanı, 1 genel cerrah, 1 göz doktoru, 1 kadın doğum uzmanı ve 1 kardiyoloji uzmanı olmak üzere toplamda 7 doktorun göreve başlaması bekleniyor. Doktorların önümüzdeki günlerde görevlerine başlamaları ile birlikte, hastanenin daha etkin ve kapsamlı bir şekilde hizmet vereceği öğrenildi. Özellikle kardiyoloji ve kadın doğum gibi kritik branşlardaki doktor eksikliğinin giderilmesi, ilçedeki sağlık hizmetlerine büyük bir katkı sağlayacak.