Ankara’nın tarımsal üretiminde öneli bir konuma sahip olan Şerefikoçhisar’da sulu tarıma geçilebilmesi için yürütülen çalışmalarda önemli bir aşamaya gelindi.

İlçenin Kacarlı Mahallesinde yapımı planlanan Suluma Göleti yapım Projesi için Şereflikoçhisar Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi kolları sıvadı.

TÜİK Eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı! TÜİK Eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı!

Geçtiğimiz günlerde Kacarlı mahallesinde yapılması planlanan Sulama Göleti Yapım Projesi için saha inceleme çalışması yapıldı.

Belediye Başkanı Mustafa Koçak; Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürü Hüseyin Şemsi Uysal, Belediye Başkan Vekili Çağatay Çağdaş, Kacarlı Mahallesi Muhtarı Adem Mutlu ve beraberindeki teknik ekip ile birlikte Kacarlı mahallemizde sahada incelemelerde bulundu.

Sulama Göleti Yapım Projesi ile; Tarım arazilerinin suya kavuşturulması, tarımsal sürdürebilirlik ve ürün çeşitliliğinin artması amaçlanıyor.

BAŞKANIN AÇIKLAMASI

Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Mustafa Koçak da proje ile ilgili sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada; “Tarım arazilerinin suya kavuşturulması, tarımsal sürdürebilirlik ve ürün çeşitliliğinin artmasına yönelik, sulama göleti yapım projesi, saha inceleme çalışmaları sürdürüldü.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, "Milli ekonominin temeli ziraattır” sözünden yola çıkarak; Üreteceğiz, ilmek ilmek huzur ve güven inşa edeceğiz” dedi.

Muhabir: Hacer Koca