Korece öğrenmek için büyük fırsat! Kore Kültür Merkezi yeni dönem kayıtları başladı Korece öğrenmek için büyük fırsat! Kore Kültür Merkezi yeni dönem kayıtları başladı

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Altındağ-Hacı Bayram Mahallesinde yer alan Şeyh İzzettin Türbesi Bölge restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ziyarete açıldı. Hacı Bayram-ı Veli Camii ve çevresinde bulunan tarihi mekânların restorasyonu büyük ölçüde tamamlandı. Bölgede restore edilen ya da aslına uygun biçimde yeniden inşa edilen yapılardan biri de İzzeddin Dede Mahallesi'ndeki Şeyh İzzeddin Türbesi. Ankara'nın manevi önderi Hacı Bayram-ı Veli'nin hocalarından Şeyh İzzeddin türbesi yeniden kullanıma açıldı. 


Ankara'da Ulus'un Hacı Bayram Mahallesinde bulunan ve daha önce 2015 yılında restore edilen Şeyh İzzeddin Türbesi, Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre yeniden restore edilerek ziyarete açıldı. İzzeddin Dede Mahallesi'nde koruma altına alınarak aslına uygun olarak yeniden inşa edilen Şeyh İzzeddin türbesi ziyaretçilerini bekliyor.  

Şeyh İzzettin kimdir? 


Şeyh İzzeddin (k.s.), 13. yüzyılda yaşamış bir sufi ve din alimidir. Ankara’da yaşadığı bilinen İzzeddin, özellikle tasavvuf alanındaki çalışmalarıyla tanınmaktadır. Hacı Bayram-ı Veli'nin hocası olduğu yönünde halk arasında rivayetler bulunmaktadır, ancak tarihsel kaynaklarda bu konuda kesin bilgiler yoktur. Şeyh İzzeddin’in hayatına dair yazılı kaynaklar oldukça sınırlıdır. Genellikle derin bir manevi öğretisi olduğu, mürşitlik yaptığı ve tasavvuf düşüncesine katkıda bulunduğu bilinmektedir. Vefat tarihi ile ilgili farklı görüşler mevcuttur; bazı araştırmacılar 1306, bazıları ise 1350 veya 1352 yıllarını öne sürmektedir. Türbesi Ankara’da bulunmaktadır ve bugün de ziyaret edilmektedir. 
 
 


 
 

Muhabir: Cansel Yıldız