Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yaklaşık 3 ay süren çalışmaları sonucunda, şüphelilerin internet tabanlı haberleşme araçları üzerinden uyuşturucu ticareti yaptığı belirlendi.

Bu süreçte, şüphelilerin uyuşturucu satışı yaptıkları mahalle ve sokaklar da mercek altına alındı. Operasyon, Balıkesir, İstanbul ve Bursa’da eş zamanlı olarak 44 adrese baskın yapılarak gerçekleştirildi.

Büyük Katılım ve Teknolojik Destek

Operasyonun düzenlenmesinde 300 polis memuru görev aldı. Narkotik ekipleri, 90 polis aracı, 14 eğitimli narkotik köpeği, 8 özel harekat timi ve 2 çevik kuvvet ekibi ile sahada aktif rol oynadı. Ayrıca, motosikletli polis timleri, 1 helikopter ve 3 İHA ile operasyona havadan destek sağlandı.

11 yıldır aranan cinayet zanlısı tarlada çalışırken yakalandı 11 yıldır aranan cinayet zanlısı tarlada çalışırken yakalandı

Gözaltılar ve Soruşturma

Operasyon sonucunda 51 şüpheli gözaltına alındı. Zanlılar hakkında uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak suçlamasıyla geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Yetkililer, uyuşturucu ticaretine yönelik bu tür operasyonların devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: İHA