Şiddet Mağduru Kadınların Sosyo-Ekonomik Destek Sistemlerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında şiddet gördüğünü beyan eden kadınlar arasından seçilen 50 kadına OSTİM’de kaynakçılık, plastik enjeksiyon ve lojistik eğitim verilmesinin ardından yüzde 20’sine istihdam sağlandı.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı çerçevesinde T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın “Sözleşme Makamı” olarak yer aldığı, Hacettepe Üniversitesi ve Yenimahalle Belediyesi ortaklığınca Ostim Sanayici ve İş adamları Derneği (OSİAD) tarafından yürütülen Şiddet Mağduru Kadınların Sosyo-Ekonomik Destek Sistemlerinin Geliştirilmesi isimli proje ile, Şiddet gördüğünü beyan eden, Kadın Sığınma Evi, Baro ve Şiddet Önleme ve İzleme (ŞÖNİM) e kayıtlı kadınlar arasından seçilen 50 kadına; kaynakçılık, plastik enjeksiyon ve lojistik eğitimleri verildi.

Bartın'da çevre kirliliğine büyük ceza Bartın'da çevre kirliliğine büyük ceza

Aynı zamanda hedef grup olan bu 50 Kadın, Psikolog eşliğinde terapi alarak yaşamlarını olumsuz olarak etkileyen duygu ve düşüncelerini iyileştirme, hayata pozitif yaklaşabilme ve karşılaştıkları sorunların üstesinden gelebilme yetilerini öğrenmeleri konusunda kişisel gelişim eğitimleri tamamlanmış ve yüzde 20’sinin istihdamı sağlandı.

EĞİTİMLER HACETTEPE’DE

Proje paydaşı olan Hacettepe Üniversitesi Hukuk, Sosyoloji, Psikoloji Bölümü hocalarından Şiddet konusunda eğitim alan bir eğitici takımı oluşturulmuştur. Ayrıca ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü) eğitim takımıNA ek eğitimler vererek projeye DESTEK VERDİ.

Eğitimleri tamamlanan eğitici takımı ile sanayi bölgelerindeki firma çalışanlarına, Kadına Yönelik Şiddet ve aile içi şiddet, Türkiye ve Dünyada kadına yönelik şiddet, Toplumsal cinsiyet eşitliği, hak nedir, başvuru merkezleri nerelerdir, şiddet üzerine kanunlar nelerdir, kimleri ve hangi konuları kapsar gibi konularda toplumsal duyarlılık kazandırıcı ve çözüm yollarının geliştirilmesine yönelik seminerler verildi.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş