Merkezi Ankara’da bulunan Şiddetsiz Toplum Derneği, toplumda artmaya başlayan şiddet olaylarına karşı farkındalık oluşturmak için harekete geçti.

Dernek Başkanı Rıza Sümer, mahalle mahalle gezerek toplumda artan şiddetin zararlarını ve yarattığı olumsuzları anlatacaklarını söyledi.

Ankara Keçiören ilçesi Subayevleri Mahallesi Muhtarı ve Dernek üyesi Muammer Soykan’ı ziyaretinde açıklamalarda bulunan Rıza Sümer “uzmanlar, her şeyin; sevgi, saygı, hoşgörü ve dostluk anlayışının aileden başladığını söylüyor. Ailede başlayan güzellikler, iyilikler, elbette, binalarda, sokaklarda, caddelerde, köylerde, mahallelerde devam etmeli, buradan kentlere ve ülkeye yayılmalıdır” dedi.

Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti

MUHTARLARDAN BAŞLAYACAKLAR

Komşuluk ve dostluk ilişkilerinin geliştirilmesi, şiddetten uzak, sevgi, saygı ve dayanışma içinde yaşanması için köy ve mahalle söyleşilerinin çok önemli olduğunu kaydeden Sümer şunları söyledi:

“Köy ve mahalle buluşmaları, insanların birbirlerini daha iyi tanımalarına, duygu ve düşüncelerini paylaşmalarına, sorunların daha kolay çözümlenmesine, giderek yerel demokrasinin güçlenmesine çok olumlu katkılar yapar. Bu nedenle, mahalle söyleşilerine önem veriyoruz. Söyleşide, elbette, muhtarlığın ve Derneğimizin eşgüdümünde, Kaymakamlık, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı ve gönüllü kuruluşlarla iletişim ve iş birliği içinde olunacaktır. Bu yöntem, Türkiye için çok zorunlu ve Derneğimizin temel politikasıdır.”

Muhabir: Bünyamin Altıntaş