Türkiye'nin önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Ankara merkezli Şiddetsiz Toplum Derneği Yönetim Kurulu görev dağılımı yaptı. 7 kişilik yönetim kurulunda iki erkek ve 5 kadın bulunuyor. Oluşturulan yönetim kurulunda kadınların yoğun olması dikkat çekti. Bir diğer önemli ayrıntı ise her yönetim kurulu üyesi aldığı görevlerde bizzat başkan yetkisinde bulunuyorlar.

6 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenen 4. Olağan Genel Kurulda seçilen Yönetim Kurulu üyeleri, düzenlenecek toplantılarda,  yetkili oldukları konuların görüşüleceği oturumlarda başkanlık yapacaklar. Ayrıca, kurul üyeleri, kendi konularında, kamu kurum ve kuruluşları, gönüllü kuruluşlar (STK) ve basınla ilişkilerde de yetkili olacaklar.

Yönetim Kurulu üyeleri, organlarda görev almayan üyelerin katılımı ile “Çalışma Kurulu” oluşturabilecekler.

Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, minik öğrencilerin Bed-i Besmele törenine katıldı Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, minik öğrencilerin Bed-i Besmele törenine katıldı

Dernek, şiddetsiz Türkiye ve Dünya hedefi için de ulusal ve uluslararası uzlaşıya dayalı ilişkilere de başlayacak.

YÖNETİM GÖREV DAĞILIMI ŞEKİLLENDİ

Rıza Sümer, Başkan: Gerçek İnsanlık Tarihinin Başlamasına Katkıda Bulunmak Amacı ile Kadın-Erkek Birlikteliğinde, Dayanışmasında, İnsana, Hayvana ve Çevreye-Doğaya Yönelik Şiddete Karşı Ulusal ve Uluslararası Toplumsal İttifak Girişimi, Şiddetsiz, Silahsız Türkiye, Dünya ve Uzay İçim Öncelikler, Şiddetten Korunma ve Koruma, “Şiddetsiz, Temiz ve Yeşil Türkiye İçin Aile, Okul ve İş Yerlerinde İletişim, Örgütlenme, Demokrasi, Adalet, Güvenlik ve Eğitim” konulu söyleşi ve seminerler, Eşlerin, birbirlerine ve hiçbir canlıya şiddet yapmayacaklarına ilişkin evlilik öncesi yazılı ve sözlü olarak “söz vermeleri”, Hayvan Hakları, Spor, bu konularda etkinlik düzenleme ve proje hazırlama, basınla ilişkiler.

zman Psikolog Şenay Ölmez, Başkan Yardımcısı: Toplumsal Bilgi, İlgi ve Duyarlılık Düzeyinin Artırılması, “Her Şey Ailede Başlar, Sevgi Öğretilebilir, Halk Sağlığı Sorunu Olan Şiddet Önlenebilir” söyleşi veya seminerleri, eğitim, kültür ve bu konularda etkinlik düzenleme, proje hazırlama ve basınla ilişkiler.

Doç. Dr. Aysel Sadak İltaş, Eğitim Sorumlusu: Eğitim, Mobbing, bu konularda etkinlik düzenleme, proje hazırlama ve basınla ilişkiler.

Nureddin İlter, Projeler Sorumlusu: Derneğin Proje Politikası, Kırsal Alanlarda Üretimin ve İstihdamın Artırılması etkinlikleri düzenleme ve proje hazırlama,  basınla ilişkiler.

Azime Arıkan; Genel Sekreter: Engelli Hakları, Toplumsal yardımlaşma konusundaki gönüllü katkıların yönetimi, Mali işler,  bu konularda etkinlik düzenleme ve proje hazırlama, basınla ilişkiler.

Şükran Sarıkaya; Sanat ve Sosyal İşler Sorumlusu: Çevre, Sanatsal, Kültürel ve Sosyal Etkinlikler, bu konularda etkinlik düzenleme ve proje hazırlama, basınla ilişkiler.

Ena Nupelda Yavuz; Genel Sekreter Yardımcısı, Uluslararası İlişkiler SorumlusuGenel Sekreter Yardımcılığı, Uluslararası İlişkiler, bu konularda etkinlik düzenleme ve proje hazırlama, basınla ilişkiler.

Muhabir: Onur Dedeoğlu