Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yaşanan arazi anlaşmazlığına dayalı bir kavga, yerel siyasete de yansıdı. AK Parti Körfez Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Ak'ın oğullarıyla birlikte yeğeninin evini kurşunladığı iddia ediliyor. Ancak Mehmet Ak, bu iddiaları reddederek, "Ben akrabalarım arasında çıkan kavgada yer almadım. Haberi alır almaz olay yerine gittim ve kavgayı durdurdum" şeklinde açıklama yaptı.

Olay, İlimtepe Mahallesi Erikli Mevki 302 Sokak'ta gerçekleşti. Uyurken silah sesleriyle irkilen Nihat Ak, penceresini açtığında kardeşlerinin havaya ateş ettiğini gördüğünü iddia etti. Ancak olayın daha da büyüdüğü ve taşlı saldırıya dönüştüğü belirtiliyor. Bu saldırıda, Nihat Ak'ın çocuklarıyla birlikte bulunduğu odaya isabet eden kurşunlar, büyük bir paniğe neden oldu.

112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbarla birlikte jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine intikal etti. Nihat Ak, yaşananları akrabaları hakkında şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

"Kavgada yer almadım"

Körfez Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ak, olayla ilgili yaptığı açıklamada, çatışmanın yaşandığı sırada başka bir yerde bulunduğunu belirterek, akrabaları arasındaki kavgaya katılmadığını vurguladı. Ak, haberi aldıktan sonra olay yerine hemen gittiğini ve kavgayı ayırdığını ifade etti.

 Ak, "Kavga çıktığını haber alır almaz jandarmaya haber verdim, tedavimi de yarım bıraktım ve olay yerine gittim. Ailemizin gençleri arasında çıkan kavgaya hemen müdahale ettim ve bitirdim. Söylendiği gibi kesinlikle kavganın içinde olmadım. Olmam da söz konusu değil her iki taraf benim ailem. Bu tür olayların hiçbir zaman yaşanmasını istemem. Ak’lar kalabalık bir aile. Aileler arasında da bazen anlaşmazlıklar olabiliyor. Bir konuyu çözmek için gençlerimiz fevri davranmışlar. Gençlerimizi bir daha böyle bir şeyin kesinlikle olmaması hususunda uyardım, barıştırdım. Çok şükür kavgada yaralanma söz konusu değil. Bu olaydan ve ismimin bu tür olayla anılmasından dolayı çok üzgünüm, kamuoyuna saygıyla sunuyorum" dedi.

İntihar eden baba öldürdüğü 4 çocuğu ve eşiyle toprağa verildi İntihar eden baba öldürdüğü 4 çocuğu ve eşiyle toprağa verildi

Kaynak: İHA