Sincan Belediyesi, hafta sonları sunduğu ücretsiz tiyatro oyunlarıyla vatandaşları kültür ve sanatla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda, “Babam Geri Döndü” adlı tiyatro oyunu, Sincanlı tiyatro severlerin beğenisine sunuldu. İlk gösterimi Lale Konferans Salonu’nda gerçekleşen oyunda, aile içi kuşak çatışmaları ve günümüz toplumsal olaylarına dikkat çekildi.

Depremzede çocuğa koruyucu aile Depremzede çocuğa koruyucu aile

Oyunda, özellikle çocukların ve gençlerin kontrolsüz sosyal medya kullanımı ve teknoloji bağımlılığı gibi konular işlendi. Aynı zamanda, oyunun güçlü mesajları arasında Filistin’de yaşanan soykırımın da unutulmadığı vurgulandı. Derin mesajlar içeren oyun, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Prömiyere, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ve Ankara Batı Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Şenel Altınay da katılarak sanatseverlerle bir araya geldi. Sincan Belediyesi, bu tür etkinliklerle vatandaşları kültür ve sanatla buluşturmayı sürdüreceğini açıkladı.

“Sosyal medya bağımlılığı çocuklarımızın enerjisini sömürüyor etkisi altına alıyor”

Program sonunda konuşma yapan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan şunları söyledi: “

Belki para, pul, maddiyat bugün eksik olur, yarın fazlası olur ama değerlerimizi kaybetmek herhalde hepsinden daha kötü. Bu sebeple değerlerini kaybetmeyen bir millet olarak devam etmek hepimizin en temel hedefi olmalı. Maalesef, sosyal medya bağımlılığı gençlerimizi alıp götürüyor. Teknoloji ve sosyal medya bağımlılığı tüm çocuklarımızın ve gençlerimizin enerjisini sömürüyor, etkisi altına alıyor. Onları ailelerinden, okulundan uzaklaştırıyor. Bu önemli konuların altını çizip bir farkındalık oluşturmayı amaçlayan değerli Orhan Hocam ve ekibine çok teşekkür ediyorum.”

Kaynak: İHA