Şırnak'ın İdil ilçesinde dün sabah saatlerinde başlayan ve akşam saatlerinde kontrol altına alınan yangın, rüzgarın etkisiyle tekrar alevlendi. Şu anda 7 köyü tehdit eden yangını söndürme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Rüzgarın etkisiyle büyüdü

İdil ilçesi, Suriye sınırında bilinmeyen bir nedenle çıkan anız yangını, köylüler ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonucu akşam saatlerinde kontrol altına alınmıştı. Ancak rüzgarın etkisiyle yangın yeniden alevlendi ve hızla büyüyerek çevresindeki 7 köyü etkisi altına aldı.

Yetkililerden Açıklama: İdil Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Suriye tarafından rüzgarın etkisiyle hızla ilerleyen anız yangını, İdil ilçesine bağlı 7 köyü etkilemiştir. Yangın haberi üzerine İdil Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yangını söndürmek için araç ve ekiplerimizle birlikte yangının olduğu bölgeye intikal etmiştir. Sınır hattı boyunca süren yangını söndürmek için Cizre Belediyesi ve Silopi Belediyesi araç ve ekipleriyle birlikte bölgeye intikal etmiştir" denildi.

Cem Garipoğlu'nun mezarından çıkarılan kalıntılar Adli Tıp Kurumu'na teslim edildi Cem Garipoğlu'nun mezarından çıkarılan kalıntılar Adli Tıp Kurumu'na teslim edildi

Kaynak: İHA