Meteoroloji'den Elazığ için önemli uyarı Meteoroloji'den Elazığ için önemli uyarı

Sivas'ın merkezine 29 kilometre uzaklıkta bulunan Eğribucak köyü, Sivadokya olarak da bilinen kayalıklarıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Bu benzersiz doğa harikası, Mars'ı andıran renk ve görüntüsüyle dikkat çekerken, içinde bulunan gizemli oyuk da merak uyandırıyor. Oyuk, kim tarafından ne zaman ve hangi amaçla yapıldığı bilinmeyen bir hikayesiyle köyde konuşulan bir efsaneye sahiptir.

DİLEKLERİN GERÇEKLEŞTİĞİ BİLİNMİYOR

Köy sakinlerinden Hasan Durna, buraya gelen ziyaretçilerin, oyukta bulunan üç taşı içine atarak dileklerinin kabul olacağına inandıklarını söylüyor. Ancak dileklerin gerçekten kabul olup olmadığını bilemediklerini ifade ettiler. Dileklerin kabul olup olmadığını bilmediklerini söyleyen köy sakini Hasan Durna, “Burada bir oyuk var, çok eski bir oyuk. Mağara devrinden mi Roma döneminden mi kalma bilmiyoruz. Bu oyuğun önünden geçen kişi dilek tutup attığı üçtaşı da oyuğun içerisinde tutarsa dileği kabul olurmuş. Dileği gerçekten kabul olan var mı yok mu onu da bilmiyoruz” dedi.

Köy Muhtarı Fatih Durna ise bu gizemli oyuk hakkında bilinmeyenlerin olduğunu belirtiyor. Geçmişten günümüze aktarılan bilgilere göre, ninelerin ve dedelerin buradan geçerken üç taş atarak dileklerini tuttuklarını anlatıyor. Ancak bu oyuk kim tarafından yapıldığına dair kesin bilgi bulunmadığını söyleyerek şöyle konuştu:

“Geçmiş zamanda ninelerimiz ve dedelerimiz buradan geçerken dilek tutarak buraya üç tane taş atarlarmış. Attıkları üçtaş bu oyuğun içerisinde kalırsa dilekleri gerçek oluyormuş. Şuanda da görüyoruz genç kızlarımız, delikanlılarımız buraya gelip üçtaş atarak dileklerini tutup deniyorlar. Doğal bir oluşum değil, bu çukuru insanlar oymuş. Fakat kim oymuş bilen yok” 

Kaynak: İHA