Siyaset

Siyasette yumuşama devri: CHP’nin gölge kabinesi bakanlarla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirdiği zirve, Türk siyasetinde yeni bir dönemin kapılarını araladı. Bu buluşmanın ardından, CHP'nin oluşturduğu gölge kabine ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ndeki bakanlar arasında toplantılar düzenlenmeye başladı. İlk görüşmeler, çeşitli bakanlıklar ve CHP'nin genel başkan yardımcıları arasında yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in liderliğinde başlatılan yeni dönem, Türk siyasetinde olumlu gelişmelerin fitilini ateşledi.

İLK TEMAS: ÇEVRE VE ŞEHİRÇİLİK BAKANLIĞI'NDA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek'i makamında ağırladı. Görüşmeye, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ve Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün de katıldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıda, belediyelerin mali problemleri ve diğer sorunlar masaya yatırıldı. Zeybek, belediyelere ilişkin sorunları içeren bir dosyayı Bakan Özhaseki'ye sundu ve karşılıklı çözüm niyetleri dile getirildi.

İKİNCİ BULUŞMA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA YAPILDI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, CHP Gölge Dışişleri Bakanı İlhan Uzgel ile makamında görüştü. Verimli geçtiği belirtilen toplantıda, kurumsal yapılar üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Uzgel, özellikle Cumhurbaşkanının yurt dışı ziyaretleri ve hükümetin dış politikası hakkında daha fazla bilgilendirilmek istediklerini Bakan Fidan'a iletti. Fidan, Uzgel'in tüm taleplerini not aldı.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YENİ GÖRÜŞMELER BEKLENİYOR

CHP ile hükümet arasındaki temaslar, önümüzdeki günlerde de devam edecek. CHP Genel Başkan Yardımcılarının, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile de görüşmeler yapması ön görülüyor.