Gündem

Son dakika… İsrail El-Mevasi’ye saldırdı! En az 50 kişi hayatını kaybetti!

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 281. gününde de devam ediyor. Gazze'deki Sivil Savunma Birimi, İsrail'in "güvenli" olarak nitelendirdiği El-Mevasi bölgesine yönelik gerçekleştirilen saldırıda en az 50 kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin de yaralandığını açıkladı.

Abone Ol

Gazze'deki Sivil Savunma Birimi, İsrail'in "güvenli bölge" olarak tanımladığı El-Mevasi'ye saldırı gerçekleştirdiğini ve bu saldırıda en az 50 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Saldırıda çok sayıda kişi de yaralandı.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde çeşitli bölgelere yönelik düzenlediği saldırılarda çok sayıda Filistinli öldü ve yaralandı. İsrail savaş uçakları Deyr el-Belah'ta "Er-Rai" ailesine ait bir evi de bombaladı. Sivil savunma ekipleri, enkazdan 3'ü çocuk 5 kişinin cesedini çıkardı. Naaşlar, Aksa Şehitleri Hastanesi morguna kaldırıldı.

TEL EL-HEVA’DA İHA SALDIRILARI DÜZENLENDİ

İsrail, Tel el-Heva bölgesinde sivillere "quadcopter" tipi insansız hava araçlarıyla ateş açtı. Saldırıda can kaybı olup olmadığına ilişkin henüz bilgi verilmedi. İsrail güçleri ayrıca, Gazze kentinin Sanayi bölgesi, Et-Tayaran Kavşağı ve Tel el-Heva semtlerine de top atışları gerçekleştirdi. Bu saldırılarda ölen ve yaralananların olduğu bildirildi.

SALDIRILAR GECE BOYUNCA DEVAM ETTİ

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, İsrail güçleri Han Yunus'un doğusuna ve İslam Üniversitesi yakınlarına iki hava saldırısı gerçekleştirildi. Bu saldırılarda da ölen ve yaralananlar olduğu aktarıldı. Tanıklar, güneydeki Refah kentine yönelik yoğun hava saldırıları ve top atışlarının gece boyunca sürdüğünü belirtti.

7 EKİM’DEN BU YANA 38 BİN 345 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

7 Ekim'de başlayan Gazze saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 38 bin 345'e ulaştı, yaralananların sayısı ise 88 bin 295 olarak kaydedildi.