Siyaset

SON DAKİKA: Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar Yeniden Refah Partisi'nden İstifa Etti

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nden istifa etti. Gülpınar, bundan sonra görevine bağımsız olarak devam edeceğini duyurdu.

Abone Ol

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nden istifa etti. Gülpınar, istifa dilekçesini Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığına sundu. İstifa haberinin ardından Gülpınar'ın görevine bağımsız olarak devam edeceği öğrenildi.

Gülpınar'ın istifası, partisinden ayrılma kararının ardından nasıl bir yol haritası izleyeceği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevine nasıl devam edeceği konusunda merak uyandırdı. 

MEHMET KASIM GÜLPINAR KİMDİR?

Mehmet Kasım Gülpınar, 1969 yılında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğdu.

Lise eğitimini Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi'nde tamamladı. Lisans eğitimini ise Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde sürdüren Gülpınar, üniversite sonrası Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) öğretmenlik yaptı.

Öğretmenlik deneyiminin ardından, Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Merkezinde mütercim olarak görev aldı. Devamında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Devlet Bakanlığında Siyasi Danışmanlık ve Özel Kalem Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Mehmet Kasım Gülpınar, 24, 25, 26 ve 27. dönemlerde Şanlıurfa Milletvekili olarak görev yaptı. Milletvekilliği dönemlerinde, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyeliği, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Türk Grubu Üyeliği, Türkiye-Fransa Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı, AB Uyum Komisyonu Üyeliği, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) üyeliği, Dışişleri Komisyonu Üyeliği ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyeliği gibi önemli görevlerde bulundu.26. ve 27. dönem milletvekilliği sürecinde AB Uyum Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. Fransa Hükümeti tarafından, Türkiye ve Fransa arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkılarından dolayı “Legion D’Honneur” nişanı ile ödüllendirildi.

Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Gülpınar, bu görevde de halkının güvenini kazandı. İleri düzeyde Fransızca, İngilizce, Arapça, Farsça, Kürtçe ve Almanca dillerinde yetkinlik göstermektedir.

Evli ve üç çocuk babasıdır.  2024 yılında Yeniden Refah Partisi’nden istifa ederek bağımsız olarak görevine devam edeceğini açıkladı.