Güney Kore'nin Türkiye Büyükelçiliği Kore Kültür Merkezi, 34. Akbank Caz Festivali kapsamında düzenlenen 'K-Jazz Sori Quartet' konserinin büyük bir ilgiyle gerçekleştiğini duyurdu. 9 Ekim Çarşamba günü İstanbul Ortaoyuncular SES 1885 Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, vokalist Jeon Song-i, daegeum sanatçısı Kim Hyerim, piyanist Lee Jihye ve davulcu Hong Seonmi'den oluşan Sori Quartet, Kore'ye özgü 'sori'yi (ses/ezgi) yerel hayranlara tanıttı.

Geleneksel Kore müziğine modern dokunuş

Sori Quartet, Avrupa'da başarıyla kariyerlerine devam eden dört kadın müzisyenden oluşuyor. Konserde, her üyenin özgün besteleri ve geleneksel Kore şarkıları olan Jeongseon Arirang ile Seomjip Agi'ye modern yorumlar getirildi. Performansları, özellikle davulun caz ritimlerini korurken, daegeum ve vokalin geleneksel Kore ezgilerini piyano ile birleştirerek oluşturduğu özgün atmosferle büyük beğeni topladı.

Akbank Caz Festivali’nin önemli parçası

Akbank Caz Festivali, Türkiye'nin en büyük caz festivallerinden biri olarak 1991 yılından bu yana devam ediyor. Bu yılki 34. festivalde Sori Quartet'in yanı sıra, Grammy ödüllü vokalist Kurt Elling, piyanist Brad Mehldau ve trompetçi Takuya Kuroda gibi önemli sanatçılar da sahne aldı.

İzleyicilerden Kevser Çankaya, “K-Jazz konserini izlemek için çok heyecanlıydım. Sori Quartet'in üyelerinin uluslararası başarıları, konseri benim için daha da anlamlı kıldı. Performansları, beklentilerimi karşıladı ve uzun süre unutmayacağım,” dedi.

Küçük Kızın Eğlenceli Besmele Anısı Gülümsetti Küçük Kızın Eğlenceli Besmele Anısı Gülümsetti

Kore Kültür Merkezi Müdürü Jeon Seungcheol, “Merkezimiz Ankara’da bulunduğu için genellikle büyük konser ve etkinliklerimizi Ankara’da düzenliyoruz. Ancak bu yılki Akbank Caz Festivali aracılığıyla Kore’nin önde gelen kadın caz müzisyenlerinden oluşan Sori Quartet grubunu İstanbul’daki izleyicilerle buluşturabilmekten büyük mutluluk duyuyorum. K-Pop, drama, film ve K-klasik gibi alanların yanı sıra son dönemde Koreli caz müzisyenleri de uluslararası sahnede giderek daha fazla öne çıkıyor. Bu sanatçıların performanslarını yerel izleyicilere tanıtmak, Kültür Merkezi'nin önemli hedeflerinden biri. Gelecekte de anlamlı K-Jazz projelerine devam edeceğiz,” dedi.

Kaynak: Sevda Ecem Karapolat