Siyasetçilerin dönem dönem çeşitli iddialar ve suçlamalarla karşılaştıklarını vurgulayan Soylu, görev süresi boyunca da bu tür karalama kampanyalarına maruz kaldığını ifade etti.

AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci istifa etti: 'Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini öğrenmiş bulunmaktayım' AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci istifa etti: 'Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini öğrenmiş bulunmaktayım'

"MANİPÜLATİF KARALAMALARLA KARŞI KARŞIYA KALDIK"

Soylu, "Gazi Meclis'imizin çatısı altında milletvekilliği görevimi yürütürken, İçişleri Bakanı olarak görev yaptığım dönemi hedef alan birçok iftiraya dayalı ve manipülatif karalamalarla karşı karşıya kaldık," dedi. FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından demokrasiyi, devletin bekasını ve milli iradeyi koruma adına yoğun mücadele verdiklerini belirten Soylu, bu süreçte suç yapılarına karşı her türlü riski aldıklarını ve bu mücadelenin devam etmesinin boynunun borcu olduğunu söyledi.

"MİLLETİMİZİN HUZUR VE GÜVENLİĞİ İÇİN ÇALIŞTIK"

Soylu, İçişleri Bakanlığı döneminde yapılan karalama kampanyalarının halkın gözünde şüphe uyandırmayı amaçladığını belirterek, "Cumhurbaşkanımız tarafından göreve getirildiğimiz günden itibaren milletimizin huzuru ve güvenliği için çalıştık. Ancak, organize ve sistematik bir şekilde kamuoyunu yanıltmaya yönelik yalan ve iftiralarla dolu bir itibarsızlaştırma kampanyasıyla karşı karşıya kaldık," dedi. Görevinden ayrıldığı 3 Haziran 2023'ten itibaren hakkında 11 bin 500 televizyon haberi, 1454 gazete haberi ve 628 köşe yazısı ile makale, 218 bin internet ve sosyal medya haberi yapıldığını belirtti.

"BİZE KARŞI ORGANİZE BİR KAMPANYA YAPMAYA ÇALIŞTI"

Soylu, CHP Genel Başkanları ve sözcülerinin TBMM'de herhangi bir fezleke işlemi bulunmamasına rağmen kendisine yönelik mesnetsiz suçlamalarda bulunduklarını söyledi. "CHP, PKK terör örgütü ve diğer suç yapılarına karşı yapmadıklarını, bize karşı organize bir kampanya ile yapmaya çalıştı," dedi.

"B,Z NAMUSUMUZU YOLDA BULMADIK"

Süleyman Soylu, dokunulmazlık başvurusunun ardından Halk TV'ye yaptığı açıklamada, "Karnımdan hiç konuşmadım, çok açık yazdım. Bu, istediği zaman hangi bilgi ve belgeyle gelirlerse gelsinler, açığım demektir. Biz namusumuzu yolda bulmadık," ifadelerini kullandı.

Muhabir: Haber Bülteni