Başkent Üniversitesi’nde DGS kayıtları başlıyor Başkent Üniversitesi’nde DGS kayıtları başlıyor

2024 yılı sözleşmeli öğretmenlik başvuruları ve mülakat yerleri için geri sayım başladı. Yayımlanan 20 bin öğretmen atama takvimine göre, sözlü sınavlara katılmak isteyen adaylar için başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Peki, sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçları ve mülakat yerleri ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçları 10 Haziran 2024 tarihinde ilan edilecek. Aynı gün, sınav giriş belgeleri de adaylarla paylaşılacak. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar başarılı sayılacak.

Sözlü sınav sonuçları, tüm adayların sözlü sınav süreçleri tamamlandıktan sonra duyurulacak olup, adaylar sonuçlarını kişisel e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecekler.

ÖĞRETMEN ATAMASINDA SÖZLÜ SINAVLAR NE ZAMAN?

20 bin öğretmen ataması için sözlü sınavlar 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak. Sınavlar 20 ilde belirlenen merkezlerde gerçekleştirilecek.

Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek üzere başvuruları onaylanan adaylar, KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120 puanlarına göre her alan için en yüksek puandan başlamak üzere belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday, yerleştirildikleri sınav merkezlerinde sözlü sınava alınacak. Son sıradaki adayla aynı puana sahip olanlar da bu kapsamda değerlendirilecek.

Muhabir: Haber Bülteni