Fatih Ayvansaray Mahallesi’nde bulunan Hacı İlyas Yatağan Camii’nde öğlen saatlerinde Halit Bayşu’nun cenaze namazı için hazırlıklar yapılırken, tabutundan sesler geldiği fark edildi. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, 84 yaşındaki Bayşu’nun yaşadığını tespit ederek hemen hastaneye kaldırdı. Ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Bayşu hayatını kaybetti.

İkinci Defa Cenaze Töreni Düzenlendi

Halit Bayşu'nun cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi ve yeniden Hacı İlyas Yatağan Camii’ne getirildi. İkinci defa düzenlenen cenaze törenine Bayşu'nun ailesi, yakınları ve dostları katıldı. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından yaşlı adam, Eyüpsultan Mezarlığı'na defnedildi.

"Bu Adam Nefes Alıyor ve Gömülecekti"

Halit Bayşu’nun yakını Özlem Dedeoğlu, yaşanan olayı anlatarak, “Kızı orada da duymuş. Orada da yüzünü açtırmış, tamam ölü deyip tekrar kapatmışlar. Buraya geldikten sonra kızı Jale Hanım babasının tabutuna sarılarak, ses geldiğini duyuyor. Torunu Ayşe ses geldiğini duyunca ambulans çağırarak annesine haber veriyor. Annesinin ağlamasına ve bağırmasına dayanamıyor. Dün burada tabutunun açtılar. Ambulans geldi, kalp masajı yaptılar, ambulansın içine aldılar. Nabza bakıyorlar, nabız var, kalbe bakıyorlar, kalp atışı var. Adam nefes alıyor, ses geliyor ve bu şekilde bu adam gömülecekti. Böyle bir şeyi hiç hayatınızda duydunuz mu? Cenaze kaçta vefat etti ben bilmiyorum. Gelen habere göre sabah ölmüş, öğle namazında defnedilecek diye bir haber geldi” diye konuştu.

Van Gölü Kıyısında kıyafetler bulundu! Kayıp Rojin Kabaiş'e mi ait? Van Gölü Kıyısında kıyafetler bulundu! Kayıp Rojin Kabaiş'e mi ait?

"Babam Yaşıyor Dedim, Kimse İnanmadı"

Bayşu’nun kızı Jale Dedeoğlu, olay sırasında büyük bir şaşkınlık yaşadığını belirtti ve “Bu bütün herkese bir uyarıydı. İnsanlar öldü diye hemen mezara gömmesinler, beklesinler. Sesi ben duydum. Böyle tabuta vurduğunu duydum. Hem ayak ucundan hem de başından vurduğunu duydum. Ben orada çıldırdım. Bana orada kimse inanmadı. Buraya geldim, babam yaşıyor dedim, ses geliyor dedim. Ben yalan mı söylüyorum, dedim. Onlar da duyunca şok oldular, babam karnından nefes alıyordu” ifadelerini aktardı.

"Diri Diri Morgda Kaldı"

Oğlu Yiğit Bayşu ise babasının hastanede fişinin çekildiğini ve bu ihmalle karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, “Babamın boğazı delinmişti, boğazından nefes alıyordu. Bir hırıltı sesi vardı. İlk başta ambulansta gelen arkadaşlar, inanmadılar. Cihaza takıldıktan sonra onlarda şaşırdılar. Hemen videoya çekmeye başladılar. O arkadaşlarda bu video var. Savcı da bu olaya inanamadı. Herkes hayatımızda biz ilk defa böyle bir şey görüyoruz dediler. Ama bir insanı diri diri morga atmak, diri diri fişinin çekilmesi hiçbir insanoğlunun hak etmediği bir durumdur. Hastaneyle hiçbir şekilde görüşmeyeceğim. Hastaneden şikayetçi olacağım. Yaşayan bir adamın diri diri bir şekilde fişi çekildi. Bize verilen raporda 14.30 ölüm saati yazıyor. İki tane ölüm saati var. Beni burada tek ilgilendiren durum. Babam 3 - 4 saat diri diri tabuta konuldu, morgun içinde olması kim bilir ne yaşadı? Gasilhane’de de böyle bir durum oldu, onu söylediler” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı