Cezaevinden çıktıktan sonra planladıkları ilk iş hırsızlık yapmak olan kuzenler, hırsızlık için motosiklet satın aldı ve bir hafta içinde yaklaşık 450 bin lira değerinde ziynet eşyası çaldı. Polis ekiplerinin dikkatli çalışması sonucu, şüpheliler kısa sürede yakalandı.

İKİ KUZEN HIRSIZLIK İÇİN HAZIRLIK YAPTI

Cezaevinde 10 yıl kalan Kenan E. (30) ve Yunus Emre E. (31) tahliyelerinden sonra hırsızlık yapma kararı aldı. Bu amaçla, bir bayiden sıfır motosiklet satın alan kuzenler, hırsızlık yapacakları yerleri belirlemek için şehirde gezmeye başladı. Güvenlik kamerası bulunmayan ev ve iş yerlerini gözetleyerek hedeflerini belirleyen şüpheliler, yakıt almayı da ihmal etmedi. On gün boyunca ev ve iş yerlerine giren kuzenler, toplamda 450 bin liralık hırsızlık gerçekleştirdi.

POLİS EKİPLERİNDEN YOĞUN TAKİP

Hırsızlık olaylarının ardından, Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, gelen ihbarlar üzerine geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Güvenlik kamerası kayıtlarını saatlerce izleyen polis ekipleri, şüphelilerin kimliklerini tespit etmeyi başardı. Şüphelilerin, daha önce hırsızlık suçundan 10 yıl cezaevinde yatan Kenan E. ve Yunus Emre E. olduğu anlaşıldı.

Münevver Karabulut cinayetinde FETÖ bağlantıları yeniden gündemde Münevver Karabulut cinayetinde FETÖ bağlantıları yeniden gündemde

YAKALANIP TEKRAR CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Teknik ve fiziki takip sonucunda düzenlenen operasyonda, çaldıkları eşyalarla birlikte yakalanan kuzenler, polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Kenan E. ve Yunus Emre E., çıkarıldıkları mahkemece tekrar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı