Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Tamer Karadağlı, sanatçılarla ilgili yaptığı açıklamalarla gündem oldu. Karadağlı, bazı sanatçıların yıllarca çalışmadan maaş aldığını belirterek, "Kimsenin sadece maaş alıp kendini oyuncu veya tiyatrocu olarak tanıtması doğru değil. Çalışmak istemeyenler istifa etmeli" dedi. Bu açıklama, sanat dünyasında büyük bir tartışma yarattı.

Sanatçı Alacacı'dan Tepki

Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Gaye Filiz Alacacı, sosyal medyada Karadağlı’nın sözlerine tepki göstererek, "Açık hava tiyatroları, belediye salonları bedava. Oyna, 40 kişi gelsin, sonra istatistiğe 4 bin kişi yaz…" şeklinde eleştiride bulundu. Ancak bu paylaşımın ardından Alacacı, DT Genel Müdürlüğü'ne çağrıldığını ve telefonunun alınarak üç saat boyunca bir odada tutulduğunu iddia etti.

Suç Duyurusu

Alacacı, Tamer Karadağlı, danışmanı Görkem Ali Kaya ve özel kalem müdürü Ali Ceyhan hakkında 'hürriyeti tehdit, görevi kötüye kullanma ve haberleşmenin engellenmesi' suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı, bir müfettiş ekibi görevlendirerek soruşturma başlattı.

Selçuk Yöntem Tepki Gösterdi

Tamer Karadağlı'nın açıklamaları ve Alacacı'nın yaşadığı olaylar, Devlet Tiyatroları camiasında geniş yankı bulurken, ünlü tiyatrocu Selçuk Yöntem de duruma tepki gösterdi.

İran’dan Sert Uyarı: Hava Sahasını İsrail’e Açan Her Ülke Düşmanımız Olur İran’dan Sert Uyarı: Hava Sahasını İsrail’e Açan Her Ülke Düşmanımız Olur

Yöntem, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü; Muhsin Ertuğrul, Cüneyt Gökçer, Ergin Orbey, Turgut Özakman, Raik Alnıaçık, Bozkurt Kuruç, Yücel Erten, Tamer Levent, Lemi Bilgin... Sanatı ve sanatçılarını daha iyiye teşvik eden bir kurum nereden nereye geldi. Yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Haber Bülteni