Gündem

Tayland'ın en genç başbakanı resmen göreve başladı

Tayland'ın 37 yaşındaki yeni başbakanı Paetongtarn Şinavatra, yemin ederek göreve başladı. Eski Başbakan Taksin Şinavatra'nın kızı olan Paetongtarn, parlamentoda yapılan oylamada en yüksek oyu alarak ülkenin en genç başbakanı unvanını kazandı.

Abone Ol

Yemin töreninden sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Paetongtarn, görev süresince "açık fikirli" bir tutum sergileyeceğini belirtti. Gelecekteki hedeflerine odaklanacağını vurgulayan Şinavatra, "Babamın görüşleri benim için her zaman kıymetli, ancak kendi yolumda ilerleyeceğim." ifadesini kullandı.

Şinavatra Ailesi'nin Üçüncü Başbakanı

Paetongtarn, Şinavatra ailesinin başbakanlık görevini üstlenen üçüncü üyesi olarak dikkat çekiyor. Anayasa Mahkemesi’nin 14 Ağustos’ta Başbakan Srettha Thavisin’i, kabinedeki hukuksuz bir atama nedeniyle görevden almasının ardından, Pheu Thai Partisi ve koalisyon ortakları tarafından liderlik için aday gösterilmişti.

Şinavatra'nın Politik Geçmişi

Paetongtarn Şinavatra'nın babası, eski Başbakan Taksin Şinavatra, 2006 yılında askeri bir darbe sonucu görevinden uzaklaştırılmıştı.