Siirt'in Botan Vadisi'nde terörün sona ermesiyle birlikte bölgede huzur ve güven hakim olmaya başladı. Bu gelişmelerle birlikte yamaç paraşütlerinden mesire alanlarına ve tarım alanına kadar birçok alanda ilerlemeler kaydedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bölgedeki bu olumlu değişimleri vurguladı.

Bakan Yerlikaya'nın Açıklama Yaptı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Botan Vadisi Milli Parkı’nda artık atların özgürce koştuğunu, teknelerin serin sular üzerinde ilerlediğini ve yamaç paraşütlerinin rüzgarla dans ettiğini belirtti. Yerlikaya, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Burası Siirt. Botan Vadisi Milli Parkı’nda atlar özgürce koşuyor, tekneler serin suları yara yara ilerliyor. Yamaç paraşütleri rüzgarlara eşlik ediyor. Bölge insanımız terör bittikçe daha rahat nefes alıyor, Siirt huzur doluyor. Artık Botan Vadisi terörle değil, doğa tutkunlarıyla anılıyor. Hamdolsun, artık dünya Siirt’i, bu güzel şehrimizin eşsiz güzelliklerini keşfediyor. Tarım ve ticaretin yanında turizm de gelişiyor."

Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da
Kaynak: İHA