Dursun ERKILIÇ

Batman Valiliği'nin ev sahipliğinde, Batman İl Özel İdaresi, Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün katkıları ve 81 ilden gelen İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) mensuplarının katılımı ile gerçekleştirilen “Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı” yapıldı.

Batman Valisi Ekrem Canalp ve TİGAD Başkanı Okan Geçgel’in konuşmalarının ardından geçilen programa TİGAD Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Medya Ankara Genel Yayın Yönetmeni Bayram Polat, Redaktör Haber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Gökdemir, Kanal 5 Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Ünal, haymanagazetesi.org Editörü Dursun Erkılıç, haymanagazetesi.org yazarı Mukadder Özçelik ve www.cankirihaber.net Editörü Furkan Ercan ile Batman’dan ve Türkiye’nin her şehrinden gelen çok sayıda davetli ve gazeteci katıldı.

VALİ EKREM CANALP'İ ZİYARET

TİGAD Batman İl Temsilciliğinin organize ettiği; Batman Valiliği'nin ev sahipliğinde Batman İl Özel İdaresi ile Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkıları ile düzenlenen programda gazeteciler, ilk olarak Batman Valisi Ekrem Canalp’ı valilikte ziyaret etti. Vali Canalp, valilik toplantı salonunda basın mensuplarının soruları ile sohbet etti, sorularını cevaplayarak, Batman'daki yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Vali Canalp: Terörün geriledi; ekonomik ve sosyal gelişme sağlandı
Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman ve çevresinde terör olaylarının gerilemesiyle ekonomik ve sosyal gelişme sağlandığını söyledi. Batman’ın büyükşehir olması için gerekli şartları tamamladığını ifade eden Canlap, 60 bin kişilik istihdam sağlayacak yatırımlardan bahsetti. Batman'ın 50 yıllık gelişim planını hazırladıklarına işaret eden Vali Canalp, “Batmanlılar iş aramayacak, iş Batmanlıları arayacak!” dedi. Vali Canalp, gazetecilerle samimi bir ortamda sohbet ederek, özçekim yapmayı da ihmal etmedi.

GEÇCEL: TÜRK DÜNYASI İNTERNET GAZETECİLİĞİ FEDERASYONU KURULDU

TİGAD’ın Batman’da düzenlediği “Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı”, Batman Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Çalıştaya; Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Vali Yardımcısı Sayın Mustafa Caner Culukar, Batman İl Emniyet Müdürü Sayın İbrahim Kaba ve Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Rohat Cebe ile birlikte gazeteciler ve öğrenciler katıldı.
Çalıştayda bir konuşma yapan Batman Valisi Ekrem Canalp, gazetecileri Batman’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Canalp, yeni nesil gazeteciliğin önemine işaret ederek, çalıştayın gazeteciliğe büyük katkısı olacağına dikkat çekti.

TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel ise, “Türk Dünyası İnternet Gazeteciliği Federasyonu”nun kurulduğu müjdesini verdi. Geçgel, internet gazeteciliği yasasının hayata geçirilmesinde verdikleri mücadeleyi anlatarak, bu yasanın temelinde TİGAD’ın mücadelesinin olduğunu vurguladı. Okan Geçgel, Batman’daki programa ev sahipliği yapan Batman Valiliğine TİGAD adına teşekkür etti.

ÇALIŞTAY GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Rektörlük Binasındaki programın Moderatörlüğünü Haberler.com ve Sondakika.com medya kurumunun Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Teymur’un yaptı. Panelde Akit Medya’dan Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Zekeriya Say, Akit TV Haber Müdürü Uğurcan Gökçe, Kanal 7 Haber Sunucusu Meryem Nas Mercan, İHA İstanbul Anadolu Yakası Bölge Müdürü Mustafa Biçer, Ülke TV Haber Sunucusu Gözde Özyürek ve Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğr. Üyesi Dr. Aslı Köseoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Konuşmacılar sektörel ve mesleki konuları her yönüyle değerlendirdi.

FETÖ Elebaşı Gülen'in Yeni Adresi: Pensilvanya'daki Lüks Malikane FETÖ Elebaşı Gülen'in Yeni Adresi: Pensilvanya'daki Lüks Malikane

Muhabir: Dursun Erkılıç