Ekonomi

TMO’dan Beypazarı çiftçisine kötü haber geldi

Yer temini ve gerekli materyaller Beypazarı Belediyesi tarafından sağlanmasına rağmen TMO, geçici hububat toplama merkezi açmayı taleplerini reddetti.

Abone Ol

Hasat mevsimi öncesi Beypazarı’nda geçici hububat toplama merkezi kurulmasına ilişkin taleplerin kabul dilmemesi tepkilere neden oldu.

Beypazarı’nın Kırbaşı Mahallesi ve çevresinde yer alan mahalle muhtarları geçtiğimiz günlerde TMO’ya dilekçe ile başvurarak bölgede geçici hububat toplama merkezi açılmasını istediler.

Beypazarı Belediyesi de yer tahsisi ile geçici hububat toplama merkezi için gerekli olan materyalleri sağlamasına rağmen çiftçilerin bu talebinin geri çevrilmesi “siyasi bakış açısı” olarak değerlendirildi.

YÜKSEL ARSLAN ÇOK ÇABA SARF ETTİ

Beypazarı’nın Kırbaşı ve çevresindeki çiftçiler için hayati öneme sahip olan geçici toplama merkezinin açılabilmesi için Ankara Milletvekili Yüksel Arslan da yoğun çaba sarf etti. Ancak TMO’dan taleplere olumlu cevap gelmedi.

Ankara Milletvekili Yüksel Arslan sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada tepkisini şu şekilde dile getirdi:

“Beypazarı/Kırbaşı Mahallesi'nde Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından geçici hububat alım merkezi açılması için yapılan başvuruya olumsuz yanıt verilmiştir. Yer temini, gerekli materyal ve diğer gerekli tüm unsurlar Beypazarı Belediyesi tarafından sağlanmasına rağmen olumsuz dönüş sağlanmasının tek nedeni; "Siyasi Bakış Açısıdır."

Bizzat yaptığım tüm girişimlerde de olumsuz yanıtlar aldım. Bu tutum zaten zor günler geçiren çiftçiyi cezalandırmak, tarıma darbe vurmaktır. Beypazarılı çiftçilerimizin sesine, feryadına kulak verin!”