Türkiye’de karayollarında trafik denetimlerinde önemli bir değişiklik yapılacağı öne sürüldü. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni trafik yönetmeliğine göre, karayollarında trafik denetimlerini bundan böyle yalnızca Jandarma ekipleri gerçekleştirecek.

Turistler olayı çok başka anladı! Uzun etek giyip camide gezdiler Turistler olayı çok başka anladı! Uzun etek giyip camide gezdiler

Mevcut yönetmeliğe göre, trafik polisinin bulunmadığı veya yeterli olmadığı yerlerde denetimler Jandarma tarafından yürütülüyordu. Ancak, polis ve Jandarma arasında paylaşılan bu görev, yeni düzenlemeyle birlikte tamamen Jandarma'ya devredilecek.

Yeni düzenleme, Türkiye genelinde trafik denetimlerinde Jandarma'nın yetkilerini artıracak ve polis artık karayollarında trafik denetleme görevini üstlenmeyecek. Bu köklü değişiklik, trafik güvenliği ve denetimlerin daha etkin bir şekilde yapılmasını hedefliyor.Jandarma, tüm yurtta karayollarında trafik ve denetleme görevlerini yerine getirecek, bu sayede denetimlerdeki yetki karmaşasının önüne geçilmesi planlanıyor. Yeni düzenlemenin ne zaman yürürlüğe gireceği ise henüz netleşmiş değil.

Muhabir: Haber Bülteni