Türkiye Şoförler Odası Federasyonu ( TŞOF) mahkeme kararı ile Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu gerçekleştirildi. Sonuçların açıklanmasının ardından yeni başkan belli oldu.

ATO Congresium'da saat 10.30'da başlayan genel kurulda TŞOF  mevcut Başkanı Fevzi Apaydın ve Ankara Esnaf ve Sanatkarlar, Ankara Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yiginer adaylık başvurusu yapmıştı. iki adayın bulunduğu seçimin sona ermesinin ardından yeni Türkiye Şoförler Odası Federasyonu (TŞOF) başkanı belli oldu.

Açıklanan sonuçlara göre, Fevzi Apaydın 1532 oy almıştır. Mehmet Yiğiner ise 2421 oy alarak açık ara farkla seçimi kazandı. 

Kimler adaylık başvurusu yapmıştı?

TŞOF  mevcut Başkanı Fevzi Apaydın ve Ankara Esnaf ve Sanatkarlar, Ankara Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yiginer adaylık başvurusu yapmıştı.

Mehmet Yiğiner Kimdir?

Başkanlık Görevine Seçilmesi 13 Ocak 2013 tarihinde seçilmiştir. Ankaragücü'nde 13 Ocak 2013 tarihinde gerçekleşen olağanüstü genel kurulda Mehmet Yiğiner, sadece tek liste ile yarışarak Ankaragücü Başkanı oldu.

Numan Kurtulmuş: 'BM'nin İsrail'i uluslararası kurallara uyması için zorlaması lazım' Numan Kurtulmuş: 'BM'nin İsrail'i uluslararası kurallara uyması için zorlaması lazım'

Başkanlık Sürecindeki Başarıları

Üst üste 3 kongrede de adaylığını açıklayan Yiğiner, Ankaragücü'nün 24 Ocak 2015 tarihli olağan genel kurulunda tekrar başkanlığa aday oldu ve 300 delegenin tamamının oyunu alarak Başkent ekibinde 4. kez başkanlığa seçildi.

Fevzi Apaydın kimdir?

Fevzi Apaydın, 19 Mayıs 1941 tarihinde Samsun'da doğdu. İlkokul, Ortaokul ve Lise eğitimini Samsun'da tamamladıktan sonra ticarete adım attı. Nakliyecilik, kerestecilik, otoparkçılık ve sigortacılık gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösterdi. 1962 yılında yedek subay öğretmen olarak askerliğini yaptı ve aynı yıl evlendi. Apaydın, 2 oğul ve 2 kız olmak üzere toplam 4 çocuk babasıdır; ayrıca 10 torun sahibidir. 1970'li yıllarda şoförlük mesleğine ağırlık veren Apaydın, 1984 yılında Samsun Şoförler ve Otomobilciler Derneği başkanı seçildi. Ardından 1986 yılından itibaren iki dönem Canik merkez ilçesi muhtarlığı yaptı. Canik Belediye Meclis Üyeliği ve Gazi Belediyesi ile Büyükşehir Belediye Meclis Üyelikleri görevlerinde bulundu.

1997-2012 yılları arasında Samsun Musiki Cemiyeti Başkanlığı görevini üstlendi. Ayrıca, bölgenin en büyük Kredi ve Kefalet Kooperatifi olan Canik Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini kurarak başkanlığını sürdürmektedir. 1993 yılında Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı seçilen Apaydın, aynı yıl Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu yönetim kuruluna seçildi. 2006 yılında Federasyon Başkan Vekilliği, 2007 yılında ise Federasyon Başkanlığı görevlerine getirildi. Bu süreçte Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Kurulu'nda defalarca başkan olarak seçildi. 2014 yılında Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu yönetim kurulu üyeliğine seçilen Apaydın, ardından Konfederasyonun Genel Başkan Vekilliği görevini üstlendi.

Muhabir: Cansel Yıldız