Depremzede çocuğa koruyucu aile Depremzede çocuğa koruyucu aile

Tunceli-Erzincan karayolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayan en kısa güzergah olma özelliğiyle yoğun bir trafiğe sahip. Ancak bu yolun sarp vadiler boyunca uzanması, zaman zaman tehlikeli kaya düşmelerine sebep oluyor. Temmuz ayında yaşanan bir kaya düşmesi sonucu iki gencin hayatını kaybetmesinin ardından, yolda güvenlik önlemleri alınmaya başlandı.

Karayolu boyunca riskli bölgelere bariyerler yerleştirilirken, kaya düşme tehlikesinin olduğu alanlara çelik halatlar çekiliyor. Bu önlemlerle birlikte olası kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

"Güvenlik Çalışmaları Sevindirici, Ancak Geç Kaldı"

Karayolu hakkında açıklamalarda bulunan yönetmen ve araştırmacı yazar Caner Canerik, bölgenin en önemli ulaşım hatlarından biri olan Tunceli-Erzincan yolunun ciddi riskler barındırdığını belirtti. Özellikle 1960'lı yıllarda yapılan tünellerin ve vadilerden düşen kaya parçalarının büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çeken Canerik, “Bu tür güvenlik çalışmalarının daha önce yapılmış olması gerektiğini düşünüyorum. Maalesef iki insanı kaybettikten sonra bu önlemler alındı” ifadelerini kullandı.

Canerik ayrıca bölgenin artan turizm potansiyeliyle birlikte yol güvenliğinin daha da önemli hale geldiğini vurgulayarak, "Yolun bir an önce güvenli hale getirilmesi, hem sürücüler hem de bölge halkı için hayati önem taşıyor" dedi.

Kaynak: İHA