Depremzedelere yapılan ayrımcılığa emsal ceza Depremzedelere yapılan ayrımcılığa emsal ceza

Tunceli'nin Zagge mevkisinde, Tunceli-Erzincan karayolunun 40’ıncı kilometresinde feci bir kaza meydana geldi. O.T. (36) yönetimindeki 34 KV 4761 plakalı otomobile, seyir halindeyken dağdan kopan kaya parçası isabet etti. Kaya parçası, aracın ön camından içeri girdi ve büyük bir trajediye yol açtı.

Olay esnasında otomobilde bulunan 3 kişi yaralanırken, sürücü O.T. kazadan hemen sonra yaklaşık 200 metre ilerde bulunan bir restorana ulaşıp yardım çağırdı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine hızla sağlık, jandarma ve trafik ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin olay yerinde yaptığı incelemeler sonucunda, ön koltukta oturan Deniz Doğan’ın (24) hayatını kaybettiği belirlendi. Sürücü O.T. ve arka koltukta bulunan A.K. (20) ise yaralı olarak Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan A.K.'nın sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Deniz Doğan’ın cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere morga götürülürken, nöbetçi Cumhuriyet Savcısı da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Muhabir: Haber Bülteni