TÜRK-İŞ, Eylül 2024'e ait "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"nın sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre, 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması olan "açlık sınırı" 19 bin 830 lira olarak hesaplandı. Diğer temel ihtiyaçların da dahil olduğu "yoksulluk sınırı" ise 64 bin 595 lira oldu.

Sincan'daki Yeni Sanayi ve Ticaret Merkezi'nin açılışı, Başkanı Ercan'ın katılımıyla gerçekleşti Sincan'daki Yeni Sanayi ve Ticaret Merkezi'nin açılışı, Başkanı Ercan'ın katılımıyla gerçekleşti

Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise 25 bin 706 lira olarak açıklandı.

Et fiyatlarında düşüş var

Ankara'da yaşayan 4 kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış, geçen aya göre %2,90 oranında olurken, son 12 aylık değişim oranı %48,72 olarak hesaplandı. Yıllık ortalama artış %71,23 seviyesine ulaştı.

Kırmızı et fiyatlarında azalma görülürken, dana etinin kilogramı 26 lira, kuzu etinin kilogramı ise 12 lira düştü. Balık fiyatları 150 ile 450 lira arasında değişti. Patates ve kuru soğan fiyatlarında değişiklik olmazken, sebze fiyatlarında ortalamada 10 liralık bir artış yaşandı.

Un fiyatlarında bazı marketlerde artış gözlenirken, pirinç, bulgur ve makarna fiyatları sabit kaldı. Ayçiçek yağının fiyatı 5 lira arttı. Yeşil zeytinde 7 liralık bir fiyat artışı olurken, siyah zeytinin kilogram fiyatı 4 lira düştü.

Kaynak: Anadolu Ajansı