Apple, iCloud.com’a Karanlık Mod Özelliğini Ekledi: Kullanıcı Deneyimini Geliştiriyor Apple, iCloud.com’a Karanlık Mod Özelliğini Ekledi: Kullanıcı Deneyimini Geliştiriyor

İspanya Hava ve Uzay Kuvvetleri, F-5 uçaklarını değiştirme planlarını duyurdu. Yeni Nesil Silah Sistemi çalışmaları kapsamında, operasyonel başkan yardımcısı Yarbay Hugo Garcia Galán, Kraliyet Havacılık Topluluğu toplantısında süreci detaylandırdı.

Yarbay Hugo Garcia, konuya ilişkin açıklamasında “F5 uçaklarının yerine ilgilendiğimiz uçaklar var. Bunlar TUSAŞ HÜRJET, Boeing T-7, Korea Aerospace Industries T-50 ve Leonardo M-346'dır. Şimdilik 4 seçeneğimiz var ancak başka firmalarda dahil olabilir. Bu seçeneklerimizin dışında Fransa, İtalya ya da İngiltere’nin uçakları da tercih edebileceğimiz uçaklar arasında yer alıyor.” ifadelerini aktardı.

TUSAŞ HÜRJET’İN ÜSTÜN ÖZELLİKLERİ

İspanya’nın yeni uçak alımı için değerlendirdiği HÜRJET, üstün performans özellikleriyle öne çıkıyor. İşte HÜRJET’in dikkat çeken özellikleri:

Jet Eğitim Uçağı: Tek motorlu, tandem kokpitli ve modern aviyonik suite sahip.

Silahlı Varyant: Geniş görev yelpazesi ve yüksek faydalı yük kapasitesi ile muharebe alanlarında önemli bir güç unsuru.

TUSAŞ’ın Deneyimi: TUSAŞ, eğitim uçağı ve sistem üretimindeki maliyet etkin bilgi ve tecrübesini HÜRJET Programı’na yansıtarak pazardaki potansiyeli değerlendiriyor.

HÜRJET’İN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

HÜRJET, jet eğitim uçaklarının yerine geçerek, hızla artan 5. nesil uçakların eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı:

Uzunluk: 13,6 metre

Kanat Açıklığı: 9,5 metre

Yükseklik: 5,1 metre

Kanat Alanı: 35 m²

HÜRJET PROJESİ

HÜRJET Projesi, Türk Hava Kuvvetleri için kritik rol oynamak üzere başlatıldı. Bu proje ile, T-38 ve F-5 uçaklarının yerine kullanılacak yeni jet eğitim uçakları geliştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca, HÜRJET’in 20 yılı aşkın bir hizmet süresi ile jet eğitim uçakları pazarında güçlü bir konuma sahip olması bekleniyor.

Muhabir: Haber Bülteni