Nallıhan Belediyesinden eğitime tam destek Nallıhan Belediyesinden eğitime tam destek

Türkiye genelinde 1 milyondan fazla öğrencinin ter dökeceği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavı saat 09.30’da başladı. İstanbul’da da on binlerce öğrenci sabah erken saatlerde sınava girmek için okullara koştu. Veliler ise okul önünde heyecanla çocuklarının sınavdan çıkmasını bekledi.

Beşiktaş Ali Yakın Ortaokulu'nda sınav heyecanı yaşandı. Öğrenci ve velilerin okul önünde büyük heyecan içinde oldukları görüldü. On binlerce öğrenci sabahın erken saatlerinde sınav salonlarına akın ederken, veliler ise çocuklarının başarılı bir sınav geçirmesi için dua etti.

Velilerden Fatih Halaç, "Sınav heyecanı var. Bir sene boyunca çocuğumuz bu sınava hazırlandı ve bugün nihayet sınav günü. Veliler olarak heyecanlıyız. Çocuğumuz güzel bir şekilde hazırlandı, inşallah emeğinin karşılığını alır. Buradan tüm öğrencilere başarılar diliyorum" dedi.

Başka bir veli Aynur Gencer ise, duygularını şu şekilde ifade etti: "Çok heyecanlıyım. Durmadan ağlıyorum, ben daha çok heyecanlıyım. Sınav için iyi bir hazırlık yaptı, umarım sınavı iyi geçer. O da çok heyecanlıydı."

Öğrencilerin gelecek hedeflerine de değinen veli Ali Gencer, "Spor hocası olmak istiyor ama lise tercihinde gazeteciliği seçecek. Başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA