Siyaset

Türkiye ve Suriye barışa doğru gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye rejiminin lideri Beşşar Esad'ın "Suriye'nin Türkiye ile ilişkilerini geliştirmeyi amaçlayan tüm girişimlere açık olduğunu" söyledi. Türkiye ve Suriye artık barışa doğru gidiyor...

Abone Ol

Erdoğan, "Kurulmaması için hiçbir sebep yok. Yani biz Suriye'yle bu ilişkileri geliştirmekte geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Suriye'nin de iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz, bir hedefimiz asla olamaz. Çünkü Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak beraber yaşadığımız bir topluluktur. Nasıl ki biz Suriye'yle ilişkilerimizi çok çok canlı tuttuysak geçmişte, ailece görüşmelere varıncaya kadar biliyorsunuz Sayın Esed'le biz bu görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi de bir derdimiz asla yok." dedi.

Öte yandan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in  Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev'le yaptığı görüşmede Suriye- Türkiye ilişkilerine yönelik açıklamalarda bulundu.

İKİ ÜLKENİN İLİŞKİLERİNE YÖNELİK GİRİŞİMLER 

Esed'in görüşmede, "Suriye, ülkenin tüm toprakları üzerindeki egemenliğiyle terör ve terör örgütleriyle mücadeleyi temel alan, Suriye-Türkiye ilişkilerine yönelik tüm girişimlere açıktır." dediği belirtildi.

"SURİYE İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ YENİDEN TESİS ETMEK"

Ayrıca Lavrentiev, Türkiye ile Suriye ilişkilerine yönelik girişimleri desteklediklerini belirtti. "Arabuluculukların başarısı için koşulların her zamankinden daha uygun olduğunu görüyoruz. Rusya müzakereleri ilerletmek için çalışmaya hazırdır. Amaç, Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkileri yeniden tesis etmeyi başarmaktır." dedi.