Altındağ Belediyesi Şair Baki Kültür Merkezi’nde düzenlenen “E-İmar Uygulamaları, Bilgilendirme ve Tanıtım Toplantısı” Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Keleş tarafından gerçekleştirildi. 

Keleş, düzenlenen programda “E-İmar Yönetim Sistemi”nin detaylarını İmar Müdürlüğü personeli ile müteahhitler, yapı denetim firmaları çalışanları, Belediye meclis üyeleri, mimarlar ve mühendislere anlattı.

Yemen'deki Husilerden Kızıldeniz'de Şok Saldırı: İngiliz Petrol Tankeri Tehlikede! Yemen'deki Husilerden Kızıldeniz'de Şok Saldırı: İngiliz Petrol Tankeri Tehlikede!

Türkiye’de ilk kez Altındağ Belediyesi tarafından hayata geçirilen uygulama ile “Elektronik imzalı yapı ruhsatı” sistemine geçiş yapıldı. Bu uygulama sayesinde yapının imar durumundan ruhsat aşamasına kadar geçen süreçte hiç kağıt kullanılmayacak.

30 MİLYON TASARRUF SAĞLANACAK

Böylelikle kağıt israfı da ortadan kalkacak. 2024 yılı öngörülerine göre; yapılacak işlemlerde en az 8 bin 200 kişi kuruma gelmeden işlemlerini gerçekleştirebilecek. Yaklaşık 1 milyon 720 bin adet A4 çıktısı alınmasına gerek kalmayacak. Proje onay süreçlerinde yaklaşık 128 bin metre proje çıktısı alınmasına gerek kalmayacak. Bu sayede zamandan da tasarruf edilecek. Kırtasiye, ulaşım ve personel giderlerine bakıldığında yaklaşık 30 milyon TL tasarruf sağlanacak.

Muhabir: Onur Dedeoğlu