İran’dan Sert Uyarı: Hava Sahasını İsrail’e Açan Her Ülke Düşmanımız Olur İran’dan Sert Uyarı: Hava Sahasını İsrail’e Açan Her Ülke Düşmanımız Olur

Türkiye'nin BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) grubuna üyelik başvurusu yaptığı, Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov tarafından resmen duyuruldu. Uşakov, Türkiye'nin BRICS'e tam üyelik için başvurduğunu ve bu talebin BRICS ülkeleri tarafından değerlendirileceğini açıkladı.

Son günlerde Amerikan basınında yer alan, Türkiye'nin BRICS'e katılmak için başvurduğu iddiaları, Rusya'nın BRICS dönem başkanlığı sırasında gündeme gelmişti. Uşakov'un açıklaması, bu iddiaların doğruluğunu teyit etmiş oldu.

Türkiye'nin BRICS'e üyelik başvurusunun ardından, Azerbaycan'ın da BRICS'e resmi başvuru yaptığı belirtilmişti. Ayrıca, Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya'daki BRICS Zirvesi'ne katılacağını açıklamıştı.

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, dünkü açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tataristan Cumhuriyeti'nin Kazan kentindeki BRICS Zirvesi'ne katılma davetini kabul ettiğini belirtti. Uşakov, "Teklif Türk tarafına iletildi ve Erdoğan kabul etti" dedi. Dönem başkanı Rusya'nın ev sahipliğindeki 16. BRICS Zirvesi, 22-24 Ekim tarihlerinde Kazan'da gerçekleştirilecek.

Muhabir: Haber Bülteni