EURO 2024 F Grubu ikinci maçında Portekiz'e 3-0 mağlup olan A Milli Takım, 3 puanda kaldı. Son maçta Çekya karşısında alacağı 1 puan, Türkiye'nin gruptan ikinci çıkması için yeterli olacak. F Grubu'nda 6 puanla liderliği garantileyen Portekiz, Türkiye'ye ikili averajda üstünlük sağladı. Bu nedenle Portekiz, grup lideri olarak son maçlara rahat bir şekilde çıkacak.

Grupta Türkiye 3 puana sahipken, Çekya ve Gürcistan 1'er puanla son sırada yer alıyor. Son maçlarda Türkiye-Çekya ve Portekiz-Gürcistan karşılaşmaları oynanacak. Türkiye, Çekya'dan 1 puan aldığı takdirde, ikili averajda Gürcistan'a üstün olduğu için grubu 2. sırada tamamlayacak. Bu durumda D Grubu'nu lider bitiren takımla eşleşecek. D Grubu'nda liderlik için Hollanda, Fransa ve Avusturya yarışıyor.

SON 16 TURU VE POTANSİYEL RAKİPLER

Milli takım grubu 2. sırada tamamlaması durumunda, son 16 turunda D Grubu'nun lideri ile 2 Temmuz'da Leipzig'de karşılaşacak. Ancak, Çekya'ya mağlup olursa, Portekiz-Gürcistan maçının sonucuna ve diğer gruplardaki duruma göre en iyi 3. olma ihtimali de bulunuyor.

Türkiye, Çekya'ya kaybedip Gürcistan da Portekiz karşısında galip gelemezse, en iyi 3. olma şansı diğer gruplardaki tabloya bağlı olacak. Türkiye 3 puan ve averajıyla, 6 gruptaki en iyi dört 3. arasına girmesi durumunda B Grubu'nun ya da C Grubu'nun lideri ile eşleşecek.

Trendyol Süper Lig’de 8. haftanın hakemleri belli oldu Trendyol Süper Lig’de 8. haftanın hakemleri belli oldu

B GRUBU VE C GRUBU OLASILIKLARI

B Grubu'nda iki maçını da kazanan İspanya, grup liderliğini garantiledi. Bu senaryoda Türkiye, İspanya ile 30 Haziran'da Köln'de karşı karşıya gelecek. C Grubu'nda ise 4 puana sahip İngiltere ve 2'şer puanı bulunan Danimarka ile Slovenya'nın liderlik şansı devam ediyor. Türkiye, en iyi dört 3. arasına girip C Grubu'nun lideri ile eşleşirse, 30 Haziran'da Gelsenkirchen'de son 16 turu maçına çıkacak.

KRİTİK ÇEKYA MAÇI VE SON SENARYOLAR

A Milli Takım, son maçında Çekya'ya mağlup olur ve Gürcistan da Portekiz'i yenerse, Türkiye turnuvaya veda edecek. Diğer gruplarda son maçlar tamamlandıktan sonra Çekya ile karşılaşacağı için, Türkiye sahaya çıkmadan önce son durumu değerlendirebilecek.

Türkiye'nin EURO 2024'te gruptan çıkma senaryoları bu şekilde şekillenirken, futbolseverler büyük bir heyecanla son maçları bekliyor. Milli takımın göstereceği performans, turnuvada ne kadar ileri gidebileceğini belirleyecek.

Muhabir: Haber Bülteni