Türk iş dünyasının tanınmış isimlerinden Ümit Boyner'in hayatı ve kim olduğu merak ediliyor. Vatandaşlar, Ümit Boyner hakkında araştırmalar yapıyor. Peki, Ümit Boyner kimdir, kaç yaşındadır, eşi kimdir? İşte tüm detaylar...

Ümit Boyner Kimdir? 

Ümit Boyner, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) eski başkanlarından biri olup, ünlü iş insanı Cem Boyner'in eşidir.

Faruk Zabcı kimdir? Faruk Zabcı kimdir?

Ümit Boyner Kaç Yaşında ve Nereli?

28 Eylül 1963 tarihinde İstanbul'da Ümit Nazlı Alpay adıyla dünyaya gelmiştir ve kökeni Balıkesir Ayvalık'a dayanmaktadır. Babası Ömer Oktay Yörükoğlu ve annesi Ayla Yörükoğlu'dur.

Ümit Boyner Ne İş Yapıyor?

Ümit Boyner, Beyoğlu Anadolu Lisesi olarak bilinen İngiliz Kız Ortaokulu'nda eğitimine başlamış, lise ve üniversite eğitimini ABD'de tamamlamıştır. 1985 yılında New York'taki University of Rochester'dan mezun olmuştur. İş hayatına 1985 yılında Chemical Mitsui Bank'ta başlayan Boyner, iki yıllık bankacılık kariyerinin ardından altı yıl boyunca çeşitli şirketlerde Finansman Yöneticisi olarak görev yapmıştır.

Ümit Boyner Serveti

1996 yılında Boyner Grubu'nun holdingleşme stratejisi ile birlikte Finansmandan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak göreve başlamış, 2002 yılından beri Boyner Holding A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmaktadır. 2005 yılında TÜSİAD'da Dış Tanıtım Komisyonu'nda sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak başlayan Boyner, 2007 yılında Başkan Yardımcısı olmuştur. 21 Ocak 2010 tarihinde TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilmiş ve bu görevi 2013 yılına kadar sürdürmüştür.

Sosyal Sorumluluk ve Diğer Görevleri

KAGİDER'in (Kadın Girişimciler Derneği) kurucu üyesi olan Ümit Boyner, dört yıl boyunca başkan yardımcılığı yapmıştır. Ayrıca, Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Tohum Otizm Vakfı'nda mütevelli heyeti üyesi olarak görev almaktadır.

Ümit Boyner'in İlk Eşi Kimdir?

İlk evliliğini iş insanı Doğan Bolak ile yapan Ümit Boyner'in bu evlilikten Sinan Bolak adında bir oğlu vardır.

Ümit Boyner Çocukları

Çift, 1993 yılında boşanmıştır. 1994 yılında Kick Box dersleri sırasında tanıştığı Cem Boyner ile evlenmiş ve bu evlilikten 1996 doğumlu Murat adında bir oğlu bulunmaktadır.

Ümit Boyner Kaç Yaşında?

Ümit Boyner, iş dünyasında ve sivil toplum kuruluşlarında üstlendiği görevlerle tanınan önemli bir isimdir. Şu anda 60 yaşında olan Boyner, kariyeri ve sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çekmeye devam etmektedir.

Muhabir: Haber Bülteni