Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti

UNDP tarafından yapılan açıklamaya göre, 30-31 Temmuz tarihlerinde Ankara'da düzenlenen eğitim programı, toplumsal dayanıklılığı artırmayı hedefleyen 4,2 milyon avroluk "Türkiye'de İklim Değişikliğine Uyum Eyleminin Güçlendirilmesi" projesi kapsamında yapıldı. Bu proje, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse ediliyor ve UNDP tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı İklim Değişikliği Başkanlığı ile işbirliği içinde yürütülüyor.

DOKUZ AY BOYUNCA 19 İLDE DEVAM EDECEK

Eğitimlerde iklim değişikliğinin etkileri ve modellemesi, sektörel ve kentsel uyum konuları ele alındı. Program kapsamında dokuz ay boyunca 19 ilde daha devam edecek olan eğitimlere en az 600 kişinin katılması bekleniyor.

"İLKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN SEBEP OLDUĞU RİSKLER ÇOK ACİL"

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, eğitimin önemine değinerek, "İklim değişikliğinin sebep olduğu riskler gerçek ve acil. Bu eğitim, insan hayatını ve geçim kaynaklarını korumakla görevli yerel karar alıcılara doğru bilgi ve araçları sağlamaya yönelik uygulamalı bir çalışma." şeklinde konuştu.

PROJE KAPSAMINDAKİ DİĞER FAALİYETLER

Proje kapsamında, Ulusal ve Kentsel Uyum Stratejisi ve Eylem Planı'nın güncellenmesi, uyum girişimlerine teknik destek sağlamak için bir "İklim Portalı" oluşturulması gibi faaliyetler yer alıyor. Ayrıca, dört pilot belediye olan Konya, Muğla, Sakarya ve Samsun için iklim değişikliği etkisi ve kırılganlık değerlendirmeleri yapılacak ve kentsel uyum stratejileri ile eylem planları hazırlanacak. Projeye paralel olarak yürütülen 6,8 milyon avroluk uyum hibe programına da destek verilecek.

Muhabir: Haber Bülteni