Ankara’nın en köklü üniversitelerinden biri olan Gazi Üniversitesi, YKS sonuçlarına göre yeni kayıt yaptıracak öğrencilere yönelik kayıt kılavuzu yayınladı.

Yayınlanan kılavuzda yeni kayıtların e-devlet üzerinden yapılabileceği açıklandı. e-Devlet üzerinden elektronik kayıtlar, 19-21 Ağustos 2024 tarihleri, “e-hizmetler” bölümünde yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altındaki “Üniversite E-Kayıt” seçeneğinden e-Devlet şifresiyle kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek.

e-Devlet kaydını yapan adaylar kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktıyı alarak kayıtlarını tamamlayacak. Üniversiteye E-Kayıt üzerinden elektronik kayıt yaptıran öğrencilerin, Üniversiteye gelerek kayıt yaptırmalarına ve belge getirmelerine gerek kalmayacak.

e-Devlet üzerinden elektronik kayıt yaptıran öğrencilerin ÖSYM sisteminde kayıtlı bulunan cep telefonlarına, Üniversite tarafından, kayıt yaptırdıklarına dair SMS gönderilecek. Aynı zamanda öğrenciler e-Devlet kayıtlarının yapıldığına dair bilgiyi Gazi Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemi’nde de görebilecekler.

Elektronik kaydı tercih etmeyen öğrenciler, kesin kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak; 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında şahsen veya noterden vekaletname verecekleri kişiler aracılığıyla kayıtlarını yaptırabilecekler

REKTÖRDEN MESAJ VAR

Öte yandan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, yeni kayıt yapacak olan öğrencilere yönelik mesaj yayınladı. Yıldız Mesajında “98 yıllık güçlü ve başarılı bir Kurumun yeni üyeleri olarak Üniversitemize hoş geldiniz, safalar getirdiniz. Vardığınız bu son nokta aslında güzel bir başlangıç, çok değerli bir fırsat olarak önünüzde durmaktadır. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek yeni bakış açılarınızla, çeşitli ilgi alanlarınızla Gazi Üniversitesini şimdiden zenginleştirmeye başladınız” dedi.

Gazi Üniversitesi’nin önümüzdeki yıllarda eğitim, araştırma ve topluma katkı bakımından önemli dönüşüme imza atacağını belirten Yıldız mesajında şu ifadeleri kullandı:

KKTC’de ADAMEP eğitimi devam ediyor KKTC’de ADAMEP eğitimi devam ediyor

“Ülkemizin en saygın araştırma üniversitelerinden biri olan Gazi Üniversitesini kazanarak, “Gazili Olmak” ayrıcalığına ve mutluluğuna kavuşmuş bulunmaktasınız. Bu ayrıcalığı, bu değerli çatı altında uzun yıllardır yaşayan bir hocanız olarak, hislerinizi anlıyor ve yılların bu heyecandan hiçbir şey eksiltmeyeceğini bilmenizi istiyorum.

Önümüzdeki yıllarda, eğitimimiz, araştırmalarımız ve toplumumuza katkımızla Türkiye’nin dönüşümünde önemli bir rol oynayacağımıza inanıyoruz. Bu inanç, bizim her gün daha istekli, daha kararlı ve daha çok çalışmamıza ışık tutacaktır. Zengin ve yetkin akademik kadrosunun yanı sıra, köklü bilimsel geleneği olan Üniversitemizde bulunacağınız süre içerisinde, akademik başarınız yanında, sosyal başarı için gereken donanımı da kazanacağınıza ve bu donanımınızı her daim vatanımız ve milletimizin menfaatine kullanacağınıza canı gönülden inanıyorum.”

Muhabir: Bünyamin Altıntaş