Başörtülü hakimi "laikliğe aykırı" olduğu için reddeden avukata hapis istemi Başörtülü hakimi "laikliğe aykırı" olduğu için reddeden avukata hapis istemi

Ordu’nun Ünye ilçesinde yaşanan olayda, yaşı küçük ve ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne ceza yazdığı için saldırıya uğrayan polis memuru Erol G., başına aldığı sandalye darbesiyle yaralandı. Olay, 21 Eylül tarihinde Ünye ilçesi Liseler Mahallesi Hükümet Caddesi’nde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Büro Amirliği ekipleri, motosiklet denetimi yaptığı sırada 15 yaşındaki A.A.D. isimli sürücüyü durdurdu. Ehliyetsiz ve kasksız olduğu belirlenen sürücüye cezai işlem uygulanmak istenince, sürücünün dedesi Abdullah D. duruma müdahale etti. Tartışmanın büyümesi üzerine Abdullah D., trafik polisi Erol G.’nin başına sandalye ile vurarak onu yaraladı.

Polis memurunun saldırıya uğramasının ardından havaya ateş açtığı ve çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yaralanan polis memuru Erol G., Ünye Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay sonrası sürücünün dedesi Abdullah D., baba Orhan D. ve ağabey Oğuzhan D. gözaltına alındı. Üç şüpheli, karakoldaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Abdullah D. ve Oğuzhan D. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Orhan D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: İHA