Gündem

Uzman çavuşların umudu TBMM genel kurulunda

Uzman çavuşların meslekten atılmalarını amirlerinin takdirine bırakan yasa tekliğine uzman çavuşların tepkisi sürüyor.

Abone Ol

Yaklaşık 200 bin uzman çavuşu ilgilendiren Milli Savunma Bakanlığı Teşkilat Kanun teklifine uzman çavuşların tepkisi sürüyor.

Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği Genel Başkanı Ali Tilkici, konuyla ilgili yeni bir açıklama daha yaptı. Sosyal medya hesaplarından yasa teklifine ilişkin görüşlerini belirten Tilkici, getirilmek istenen düzenlemenin Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledi.

Dernek Başkanı Ali Tilkici’nin açıklaması şöyle:

TBMM Savunma komisyonunda görev yapıyorsunuz getirilen kanun teklifi ne amaçlıyor bilmiyorsunuz. Yönetmelik maddelerinin kanunlaştırılmasını amaçlıyor diye güzelleme yapıyorsunuz. O yönetmelik maddeleri kanunda yok. O yönetmelik maddelerinin hepsini Anayasa mahkemesi iptal etti.

Kanunda olmayan maddeleri yönetmeliğe yazıp şimdi kanunlaştırılmaya çalışılıyor neyini anlamıyorsunuz. Madem böyle silahlı kuvvetler daha güçleniyor diğer statülerden niye esirgiyorsunuz.

Bu kanun teklifi içindeki uzman çavuşların meslekten atılmalarını direk amirin inisiyatifine bırakılıyor. Mesleğinin kaçıncı yılında olursa olsun amirin tutacağı bir tutanak ile meslekten atılacak bu vicdani mi? Türkiye’de başka bir meslek dalında böyle bir madde yok.!