Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül'de arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söyledikten sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Kabaiş'in cesedi, Tuşba ilçesi Mollakasım Mahallesi'nde Van Gölü kıyısında bulundu. Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine Emniyet Müdürlüğü, AFAD, Jandarma, Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı ekipleri olay yerine sevk edildi.

Ekiplerce olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Kabaiş'in cenazesi, otopsi işlemleri için Van Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kabaiş’in acılı ailesi ve yakınları, Van Adli Tıp Kurumu önünde gözyaşlarına hakim olamazken, genç kızın cenazesi otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi.

CENAZESİ DİYARBAKIR'A DEFNEDİLDİ

Van'da kaybolduktan sonra Van Gölü kıyısında cesedi bulunan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, memleketi Diyarbakır'da son yolculuğuna uğurlandı. Kabaiş'in cenazesi, Yeniköy Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Yeniköy Mezarlığı’na defnedildi.

FETÖ'cüler bülbül gibi öttü: 133 isim verdiler, aralarında muvazzaf askerler de var! FETÖ'cüler bülbül gibi öttü: 133 isim verdiler, aralarında muvazzaf askerler de var!

Cenaze töreninde, Kabaiş'in tabutunu kadınların omuzlaması dikkat çekerken, cenazeye Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük, Kabaiş'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra birçok vatandaş katıldı. Yeniköy Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verilen genç kızın ailesi ve yakınları, büyük bir acı yaşadı.

Kaynak: Haber Merkezi