DEM Partili Van Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi, 1 Mayıs İşçi Bayramı’ndan bir gün sonra gönderilen bir SMS ile çok sayıda işçinin iş akdine son verdi. İşten çıkarılan işçiler, HAK-İŞ Van Şubesi öncülüğünde 82 gündür aralıksız eylem yapıyor. Geçtiğimiz hafta, işten çıkarılan Erkan Yeşilbaş isimli işçi açtığı davayı kazandı ve mahkeme tarafından işe iadesine karar verildi. Bu karar, eylemdeki işçilere umut oldu.

“Bizler Davalarımızı Kazanıyoruz”

Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Akdeniz, eylemlerini genişleterek devam edeceklerini belirtti. Haksız yere işten çıkarılan işçilerin ekmek mücadelesi verdiğini ifade eden Akdeniz, şunları kaydetti:

“Burada işten çıkarılan arkadaşlarımız arasında hastaları olan var, çocukları hasta olanlar, il dışından tedavi görenler var. Evine ekmek götüremeyen insanlar sizlerden gelecek bir haberi bekliyor. Dava sürecimiz devam ediyor. Emsal davamız oldu, bizler davalarımızı kazanıyoruz. Önümüzdeki ay itibariyle davalarımız devam edecektir. Bu eylemlerimiz bu şekilde devam edecektir.”

Yeşilçam efsanesi Filiz Akın yeniden hastaneye kaldırıldı! Son fotoğrafı sevenlerini üzdü! Yeşilçam efsanesi Filiz Akın yeniden hastaneye kaldırıldı! Son fotoğrafı sevenlerini üzdü!

Kaynak: İHA