Mehmet Özhaseki'nin görevden ayrılması sonrası gözler Çevre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen'e çevrildi. Peki,Vedad Gürgen kimdir?

VEDAD GÜRGEN KİMDİR?

1973 yılında Ankara'da doğdu. Eğitimine Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde başlayan Gürgen, daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden 1995 yılında mezun oldu. Aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Yapı Analizi ve Boyutlandırma Bölümünde yüksek lisansını tamamladı.

VEDAD GÜRGEN SİYASİ HAYATI

1998 yılında Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nda mühendis olarak göreve başlayan Vedad Gürgen, 2000-2007 yılları arasında aynı bakanlıkta müfettiş olarak çalıştı. Daha sonra 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle birlikte iç denetçi olarak görevine devam etti ve İç Denetim Birimi Başkanlığı'nda Başkan Yardımcısı ve Başkanlık görevlerini üstlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kurulmasının ardından Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini vekâleten yürüten Vedad Gürgen, 2012 yılından bu yana Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğünde Genel Müdür olarak görev yapmaktadır.

Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı? Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı?

İngilizce bilen Vedad Gürgen, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Muhabir: Haber Bülteni